Olağanüstü Kurultay'a giden İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı'na 252 delegenin oyunu alan Buğra Kavuncu seçildi.

İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı'nda merakla beklenen kongre sonuçlandı. Mevcut başkan Buğra Kavuncu delegelerden 252'sinin oyunu alan Buğra Kavuncu kazandı. Diğer adaylardan Ali Çolak 150, Samet Reis'in ise 140 oy aldığı açıklandı. 

Siyasi Partiler Kanunu ve tüzüğe uygun davranmayıp, partiyi "kayyım"a kalması noktasına getiren geçici il başkanı Buğra Kavuncu'nun  yanı sıra, Ali Dinçer Çolak ve eski il teşkilat başkanı Samet Reis de aday oldu. 

İstanbul'da olmasına rağmen Meral Akşener kongreye gelmemesine rağmen bir mesaj yayınladı.

Yapılan konuşmalarda üç adayın da En milliyetçi ve en ülkücü kendilerinin olduğu vurgusu dikkatlerden kaçmadı

550 KİŞİLİK SALONA 600 DELEGE

Maltepe'deki 550 kişi tribün kapasiteli Yalçın Kızılay Spor Salonu'ndaki kongreye oy kullanması için 600 delege davet edildi.

Genel merkezin tam kadro yer alacağı, milletvekilleri, Genel İdare Kurulu ve çevre illerdeki teşkilatların da davet edildiği kongre için salonun zeminine plastik sandalyelerle oturma düzeni kuruldu.

Katılımcılar arasında Hayrettin Nuhoğlu, Ümit Özdağ, Ahad Andican, Vedat Bayram, Ahmet Çelik, Yavuz Ağıralioğlu, Ersagun Yücel, Yavuz Temizer,Berna Sukas ve   Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç Katıldı.

Divan Başkanlığına ise,  Hasan Seymen, Divan Başkanlığı yardımcılığına, Celal Karapınar, Katip üyeliklere ise İskender Duriç, Meral Alemdar ve Uğur Tarhan oldu.

Haberimiz yayına hazırlandığı sıralarda İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı 1. Olağanüstü Kongresi, Maltepe'de oy sayım işlemine geçildi.

İYİ Parti, 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden kısa bir süre sonra İstanbul İl Başkanlığı'nda değişime gitmişti. 

Bazı üyelerin itirazı üzerine olağanüstü kurultaya gidilmesi kararı alınmıştı.

Kongrede oy kullanma işleminin tamamlanmasının ardından, sayım işlemine geçildi.

Kongre salonundan  edindiğimiz bilgiye göre  açılan ilk sandıklardan gelen rakamlara göre, Samet Reis - 42 oyla şuan önde görünürken, Buğra Kavuncu - 36 oyla ikinci, Ali Dinçer Çolak ise 22 oyla üçüncü sırada yer alıyor.

KONGRE SALONUNDAN
Kongre salonunu küçük olması gözlerden kaçmazken, delegelerin alındığı kısma kimsenin sokulmaması basın mensuplarını zor durumda bıraktı.

Meral Akşener'in basın danışmanının giriş kısmında mevzilenmesi, adeta bir biletçi edasıyla girişi kontrol etmesi gözlerden kaçmadı.

Basın mensuplarına sarı basın kartı sonran görevlilerin emri Murat İde'den aldığı ise ayrı bir sıkıntı oluşturdu..

Öte yandan Yavuz Ağıralioğlu'nun salon dışında üç adayın kilit isimleri ile yaptığı hararetli konuşma ise objektiflerimize yansıdı.

Buğra Kavuncu'nun konuşması

Samet Reis'in konuşması

Ali Çolak'ın konuşması

Editör: TE Bilişim