İYİ Parti Merkez Danışma Kurulu (MDK) üyesi Prof. Dr. İsa Özkan ve Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyeleri Prof. Dr. Harun Demirkaya, Doç. Dr. Meşkure Yılmaz, Feridun Yıldız ile İlhan Alpboğa İYİ Parti’den ve partideki bütün görevlerinden istifa ettiler.

İYİ PARTİ MDK ÜYESİ PROF. DR. İSA ÖZKAN

“İYİ Parti’nin kuruluş ilkelerinden farklılaştığını ve şu anda bir eksen kayması yaşadığını” söyleyen MDK Üyesi Prof. Dr. İsa Özkan, “Türk Milliyetçilerinin tasfiye edildiği bir partide hizmet etmesinin mümkün olamayacağını” söyledi.

İYİ PARTİ YİK ÜYESİ HARUN DEMİRKAYA

“İYİ Parti’ye Atatürk ilkelerine bağlı bir parti olduğunu” düşündüğü için katıldığını belirten YİK Üyesi Harun Demirkaya, partide aradığını bulamadığı için ayrıldığını açıkladı.

İYİ PARTİ YİK ÜYESİ DOÇ. DR. MEŞKURE YILMAZ

“Prof. Dr. Ümit Özdağ hocam İYİ Parti’den ayrılınca” İYİ Parti’den ayrıldığını belirten YİK Üyesi Doç. Dr. Meşkure Yılmaz şunları söyledi:“Sayın Özdağ “gerçek” bir bilim insanıdır. Yalnızca Türkiye’de değil, dünyanın önemli üniversitelerinde de dersler ve konferanslar vermiştir, başarılı çalışmalara imza atmıştır. Ciddi ve titiz çalışan Sayın Özdağ doktora tez danışmanımdı, her zaman ilkeli ve çalışkan oluşuyla bana rehberlik etti ve öğrencisi olmaktan gurur duydum

Sayın Özdağ’ın bilim insanlığının yanı sıra siyasete atıldığı zaman da aynı ağırbaşlı, nazik tavrı ve donanımı ile Türk kamuoyunun takdirini kazandığına hepimiz şahidiz. Sayın Özdağ Türk siyaseti için önemli bir modeldir. Tartışmasız milliyetçiliğinin yanında dünyayı okuyabilen bir entelektüel olması da ayrı bir kazançtır. Ümit Özdağ dürüst, idealist, karizmatik, bir liderde bulunması gereken bütün özelliklere ve donanıma sahiptir. Vatanını, milletini seven, demokratik parlamenter rejimden yana ve Atatürkçü kişiliğiyle inandığı davasından asla vazgeçmeyen hocam ile bu yolda birlikte yürümekten gurur duyacağım.”

İYİ PARTİ YİK ÜYESİ FERİDUN YILDIZ

İdeolojik mensubiyetinin 1973 yılında Ülkü Ocakları ile başladığını belirten YİK Üyesi Feridun Yıldız 1980 yılına kadar Ülkü Ocaklarında görev aldığını, 1080 sonrasında ise MHP’de değişik kademelerde yöneticilik yaptığını, 2003’den sonra MHP’de su yüzüne çıkan eksen kayması ile Prof. Dr. Ümit Özdağ liderliğinde muhalif hareketin içinde yer aldığını, bu süreçte MHP’de ideolojik düzelme görülünce tekrar merkezi desteklediğini ancak farklı düşünenlerin siyaset yapmasının mümkün olmadığını görünce pek çok MHP’li gibi kendisinin de partiden ayrıldığını açıkladı. Yıldız, hayatı boyunca siyasete ideolojik eksenli baktığını, şu anda İYİ Parti’de de bir ideolojik kayma gördüğü için partiden ayrılıp Ayyıldız Hareketi ile beraber çalışmaya karar verdiğini belirtti.

İYİ PARTİ YİK ÜYESİ İLHAN ALPBOĞA

YİK Üyesi İlhan Alpboğa, istifasını, “Türk Milliyetçilerinin sesi olacak güvenci ile katıldığım ancak, yönetenler tarafından geçmiş siyasi yol süresince yaşadıklarımızın misli ile karşılaştığımız ceberrutlaşma ve sahte demokratlık örneklerini yaşatıldığımız adından başka iyiliği kalmayan partiden istifa ettim. Ellerinden kan damlayan terör örgütünün hamilerine evlerinin kapısını açabilecek kadar onlarla yakınlaşan, küresel erklerin temsilcisi gibi hareket edenlere koltuk ayarlama uğruna, yola çıktıklarını yolda terk edenlerle işimiz olmaz. Mücadelemiz Türk Milliyetçiliği ülküsünün iktidar burçlarına dikene dek sürecektir.” sözleriyle belirtti.

Editör: TE Bilişim