“Calihlikle” suçlanan İYİ Parti İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı M. Baki Eren yaptığı yazılı açıklama ile istifa ettiğini duyurdu.

Öte yandan İyi Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar ise sosyal medaya hesabından "Gençlik Kolları Bergama İlçe Başkanı Seyhan Şar ve Gençlik Kolları İzmir İl Başkanı M. Baki Eren görevden alınmıştır." İfadelerini kullandı.

İSTİFA MI ETTİ, GÖREVDEN Mİ ALINDI?

M. Baki Eren’in istifa mı ettiği görevden mi alındığı belli olmazken, Eren yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı “Değerli İzmirliler,

Kuruluşundan bu yana siyaseti ve ülkenin kaderini etkileyerek, demokrasimizin gelişimine katkı sağlayan ve muktedirlerin koltuklarını sallayan İYİ Partimiz, her türlü engeli ve zorluğu aşarak gücüne güç katmaya devam ediyor.

İYİ Parti'nin bir neferi olarak bizler, Partimizin iktidarı ve Genel Başkanımızın Cumhurbaşkanlığı için var gücümüzle mücadele ediyoruz. Bu süreçte, toplumun her kesimini kucaklayarak, birleştirerek ülkemizin üzerindeki kutuplaşma iklimini de ortadan kaldırmak istiyoruz.

Göreve geldiğimden bu yana İYİ Partimizin İzmir'de gelişip güçlenmesi ve aynı zamanda önemli bir öğrenci kenti olan şehrimizin geleceğini aydınlatması için var gücümle çalıştım. Ancak şehrimizde yapılması planlanan bir etkinlik hakkında bilgim dahilinde olmadan yapılan yanlış içerik, izlenilmesi gereken hiyerarşik onay sürecinin takip edilmemesi ve sonucunda oluşan haklı infial karşısında; İYİ Partimizin Gençlik Kollan İzmir İl Başkanı olarak, sahip olduğum başkanlık sorumluluğu gereğini yerine getirerek görevimden istifa ettiğimi bilgilerinize sunarım.

Başta Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener, Gençlik Politikaları Başkanımız Sayın Berna Sukas, İzmir İl Başkanımız Sayın Hüsmen Kırkpmar olmak üzere; bugüne benimle birlikte mücadele eden, her organizasyonda emek harcayan yönetim kurulundaki bütün arkadaşlarıma, ilçe başkanlarıma ve İYİ'ler hareketinin her üyesine teşekkür ediyorum.

İYİ Parti'nin bir neferi olarak, her yerde ve konumda Partimizin iktidar, Genel Başkanımızın ise Cumhurbaşkanı olması için var gücümle çalışmaya devam edeceğim.”

NE OLMUŞTU?

İYİ Gençlik İzmir' adlı sosyal medya hesabı üzerinden bugün erken saatlerde "19 Şubat 2021 Cuma günü, saat 13.00'da Bergama İlçe Başkanlığımızın önünde yapılacak olan, Bergama İlçe Gençlik Kollarımızın düzenleyeceği 'Kayı Boyunun İYİ Çocuklarını Rahmetle Anıyoruz' anma etkinliği ve lokma dökümü gerçekleştirilecektir. Katılmak isteyen herkesi bekleriz" şeklinde bir paylaşım yaptı.

Görselde yer verilen isimlerden biri Metin Yüksel olurken diğeri de Ülkücü Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu oldu.

Bilindiği gibi İzmir İYİ parti ve Gençlik kolları İYİ Parti TBMM Grup Başkan Vekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu'nun etkili olduğu tek yer olarak biliniyor.

METİN YÜKSEL KİMDİR

23 Şubat 1979'da; Fatih Camii'nde namaz kılan ülkücülere saldırmak için avluda bekleyen Akıncılar Derneği üyesi Metin Yüksel, çıkan kavgada hayatını kaybetti. Olayın faili iddiasıyla MHP'li İhsan Barutçu 11 yıl cezaevinde yattı; 1991'de tahliye oldu.

Editör: TE Bilişim