İYİ Partili Zekai Kahyaoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada artık partisiz olduğunu söyledi. Kahyaoğlu aynı zamanda İYİ Parti'nin gidişatına dair açıklamalarda da bulunurken İYİ Parti'yi sert sözlerle eleştirdi. İşte İYİ Partili Zekai Kahyaoğlu'nun paylaşımındaki o ifadeler;

"YOK BİRBİRLERİNDEN FARKLARI"

“1970’lerden beri demokratik hayatımızı yakından takip ederim. Muhtıralar,ihtilaller ve post modern darbeler gördüm,yaşadım. Zaman zaman gençlik hareketlerinin içinde zaman zaman aktif siyasetin içinde yer aldım. Onlarca partinin kuruluşuna,ölüşüne ve siyaset mezarlığına defnedilişine şahit oldum. Onlarca lider,siyasetçi,üst düzey bürokrat tanıdım yaşamım boyunca. Ancak gördüm ki yok birbirlerinden farkları. Ya emperyal güdümlülerin,ya sermaye sahiplerinin ya da onların içerideki menfaat çetelerinin elleri uzanmış tüm siyasi yapılara. Siyasi Parti liderleri çeşitli nedenlerle adeta onların oyuncağı edilmişler,onlar da milletin iyi niyetini istismar edip halkı çelik çomak görmüşler ve oynayıp durmuşlar yıllar boyu. Bunu kuruluşunda emek verdiğim,maddi manevi güç verdiğim IYI Partideki gelişmeler çok daha iyi öğretti bana.

"3 KİŞİ GİDERSE 5 KİŞİ GELİR ANLAYIŞI"

Kötü gidişle ilgili yazılar yazdım eleştiriler getirip önerilerde bulundum. Hatta genel başkana açık mektup yazdım. Ne il başkanından,ne bir genel merkez yöneticisinden ne de genel başkandan ‘derdiniz ne sizin’ sorusu sorulmadı yaşanan süreçte. Yaşamım boyunca 1 Nisan’da gerçekleşen kongreyi iktidar partilerinde bile görmedim. O ilgi,o inanç ve güven,o coşku inanılmazdı. Sonraki Genel kurullarda yaşananlar ise tam bir rezalet,tam bir hayal kırıklığıydı. Çarşafla gidilen bir seçimde çarşafın arasına dolanan ‘blok liste’ aday bile olmayan parti kurucularının itibarsızlaştırılmaya çalışılması,”Gik”ve başkanlık divanlarına geçmişleri karanlık kişilerin sokuşturulması uyarıların dikkate alınmaması,3-kişi giderse 5 kişi gelir anlayışı,tüzük ve hukuk dışı uygulamalar tam bir garabetti.

"BEN ARTIK PARTİSİZ BİR ÜLKÜCÜYÜM"

Hele hele “#tabanhareketi”kurucusu Serhat Yıldırım ve arkadaşlarına dinleme nezaketi bile gösterilmeyişi,adına cesurlar ve İyiler Hareketi verdiğimiz bir partide bir bayana saldırı yapılması ve heyetin yaka paça dışarı atılması bardağı taşıran son damlalar oldu. Artık her şey alaca bulaca. Mevcut siyasi partilere ve onların liderlerine güvenini yitirmişlerin arasındayım. Hak,hukuk,adalet ve IYIlik diye çıkılan bir yolda şahsım adına yolcu olamazdım. Dayak olayından sonra gereğini yaptım ve partimle organik bağımı kopardım. Ben artık partisiz bir ülkücüyüm. Sayfa arkadaşlarıma,değerli takipçilerime ve kamuoyuna saygıyla duyururum.

 

Editör: TE Bilişim