İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Fox TV'de İsmail Küçükkaya'nın sunduğu Çalar Saat Programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

CHP'li Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasını eleştiren Akşener, Berberoğlu'nun casuslukla suçlanmasını doğru bulmadığını dile getirdi.

Akşener'in açıklamasından satır başları şu şekilde:

"ERDOĞAN DOSTLARINI KURTARIYOR"

Sayın Erdoğan ve arkadaşlarının hızlı para için bir tercihi oldu o da inşaat sektörü. İnşaat bitsin demiyorum ama öncelik sıralarını ayarlamanız lazımdı. Damat Bey bir paket açıkladı, kredi verecekler. Nereye verecekler inşaat sektörüne. Dostlarını kurtarıyor Sayın Erdoğan. Ama o vatandaş 15 yıllık bir borçlanmaya girdiğinde çocuklarımızın torunlarımızın başına yeni borçlar açma 2001 olayındaki gibi bir çıkmaza çıkacak.

Ben İçişleri Bakanlığı ve sonrasında hep kimliğim üzerinden saldırıya uğradım. O zaman demişlerdi ki “Bir kara kuru kadın, çoban eşi olması gereken kadın İçişleri Bakanı” zamanında Sayın Erdoğan’ın eşi için başörtüsü için de dalga geçtiler. Bu fotoğrafta AKP’liler benim çeyizim olan o masa örtüsü üzerinden bir şeyler söylediler. Tarih tekerrürden ibaretmiş.

Gazetecilik yapmaya gayret edenleri korkutma isteği var. O arkadaşlar üzerinde hepimizin kafasında sopa sallamak var. Sizin gibilerin varlığı şu; siyasetçi sizin gibilerden beslenir, eksiğini giderir, seçmenle bağını koparmaz.

Siyaset kurumunun itibarlı olmasının yolu gerçek gazetecilik yapanlara bağlıdır. Beyler kendilerine yapıyor, farkında değiller.

"ORANIN SAHİBİ AKP'Lİ OLSA ARSA ONUN OLUVERİRDİ"

Lütfü Bey bir kere benim hemşerimdir. Uzunca bir zamandır tanıdığım biridir. Sanayicilik alanında başarılıdır, yıllarca çok öğrenciler okutmuştur. Büyük bir arazisi var orada fabrikanın olduğu yer. Silo yapılmış oraya çok önce. Orman arazisi diye kadastroya geçmiş sonra ormandan bu alanı kiralamışlar. Sayın AKP’li takmış oraya. Lütfü Bey yabancı bir şirkete buraya satsa ki satabilir. CARGİL’e mesela, aparasına bakar. Oranın sahibi AKP’li orsa arsa onun oluverirdi. Bana Başbakanlık teklifi geldiğinde o zaman kabul etseydim; bana ne denecekti şimdi.

O fabrikadan ekmek yiyen insanlar var. Maaş alıp evine ekmek götürüyor, yazıktır be.

Editör: TE Bilişim