Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından sızdığı iddia edilen 8 maddelik “Türkiye İttifakı’nın ve Türkiye Ortak Paydasının Mutabakat Esaslarına İlişkin Temel Tespitler” metninin 8. maddesini eleştiren Koncuk, şu ifadeleri kullandı:
Türkiye İttifakı 8. Madde. E ee şimdi ne yapalım? Tek adam rejimi daha kallavi olsun diye, Demokratik Parlamerter Sisteme dönüş talebimizden vaz mı geçelim? Geçin beyler, kendinize gelin. Bu teklif, ben yerimde çakılı kalayım, siz bana gelin demektir. Samimiyetten uzaksınız.

İsmail Koncuk'un paylaştığı fotoğrafta, 'Türkiye İttifakı' metnine ait olduğu ifade edilen 8. madde şu şekilde:

8- ÜLKE LİDERLİĞİ:

Türkiye’nin siyasal icrasının merkezi olan Cumhurbaşkanlığını ülke liderliği olarak kabul etmek ve konumlandırmak. Cumhurbaşkanının hükümet etme görevinin yanısıra devletin başı olma ve devleti temsil etme ödevi kapsamında ülke liderliği olarak yürüttüğü faaliyetleri desteklemek ve güçlendirmek.

MÜSAVAT DERVİŞOĞLU ERDOĞAN’IN“TÜRKİYE İTTİFAKI”NA BALIKLAMA ATLAMIŞTI

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu, "Cumhurbaşkanı'nın Türkiye ittifakı beyanını önemsiyor ve ciddiye alıyoruz. Türkiye'nin birliğe ihtiyacı var" ifadelerini kullanmıştı.

Dervişoğlu, "Daha sonra anlaşıldı ki herkes farklı mesaj almış seçimden. Biz milletin verdiği mesajın doğru şekilde algılanmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.
Müsavat Dervişoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Hızla ekonomik buhrana sürükleniyoruz. Bunun sorumluluk sahibi siyasi kadrolar tarafından aşılması icap ediyor. Sayın Cumhurbaşkanı'nın 'kötü gidişe dur' diyebilmek adına telaffuz ettiği Türkiye ittifakı beyanını önemsiyor ve ciddiye alıyoruz. Türkiye'nin birliğe ihtiyacı var. Türkiye'nin bir olmaya, iri olmaya, diri olmaya ihtiyacı var. Türkiye'nin sorunları aşmaya yönelik çalışmalara ihtiyacı var."

DERVİŞOĞLU’NA TEPKİ DURMUŞ YILMAZ'DAN GELDİ

Yılmaz, Dervişoğlu'nun açıklamalarına Twitter üzerinden uyarı niteliğinde bir tepki gösterdi. Yılmaz "Dur hele" diyerek şunları kaydetti: 

"Dur hele, bu kadar acelecilik niye? Demiri soğutalım diyen kişi ertesi gün el sıkmadı."
 

Editör: TE Bilişim