Milletvekilleri mesajı Aytun Çıray’la gönderdikleri gelen bilgiler arasında.

Tepki gösteren milletvekilleri İYİ Genel Başkanı Meral Akşener’den Teşkilat başkanı Koray Aydın ve Müsavat Dervişoğlu’nu divanda istemediklerini deklere ettiler.

İtiraz eden milletvekilleri “Bu parti Koray Aydın'ın partisi olamaz.” diyerek tavır koydular. Ayrıca İYİ Parti’de Koray Aydın şunları yazın diyebilir ama bunları yazmayın kampanyası yapamaz.” tepki gösterdiler.

Meral Akşener’in ise bu istek karşısında milletvekillerini teskin edici mesajlar vererek durumu şimdilik sakinleştirmeye çalıştığı, önümüzdeki süreçte bu konu ile ilgili olarak açıklamaların yapılacağı bilgisine ulaşıldı.

İYİ Parti'de yarın Grup Başkanlığı, Grup başkanvekilleri seçileceği, grup başkanlığına Erhan Usta veya Müsavat Dervişoğlu arasından bir ismin seçileceği Lütfü Türkkan'ın da grup başkan vekili olacağı kulisleri hareketlendirdi.

Lütfü Türkkan'ın grup başkan vekili olmasından rahatsız olan milletvekilleri oylamaya katılmayacaklarını gelen bilgiler arasında.

Lütfü Türkkan, Erhan Usta ve Müsavat Dervişoğlu’nun görevlerinin önceden belli olması tepkilere ve o tepkilerden dolayı oylamaya katılmama kararı çıktı.

Editör: TE Bilişim