İYİ Parti Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü Cihan Paçacı, Başkanlık Divanı sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada kurultay ile birlikte 80 kişilik Genel İdare Kurulu’nun çalışmaların daha hızlı ilerlemesi için 50 kişiye indirileceğini söyledi.
Paçacı ayrıca, Genel Başkan Meral Akşener’in isteği doğrultusunda kurultayda çarşaf liste uygulamasının yapılacağını açıkladı.

NEDEN ÇARŞAF LİSTE

"Çarşaf Liste" uygulamasında Başkanlık Divanı üyelerinin büyük kısmı delege tarafından tercih edilmeyeceği ve seçilemeyecekleri öngörülüyor.

Başkanlık divanında en çok tepki çeken Koray Aydın ve Müsavat Dervişoğlu ve Cihan Paçacı'nın  çarşaf listede olmayacağı gelen bilgiler arasında.

Bu üç ismin Delege  tarafından tercih edilmeyeceğini düşünen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, kongreden sonra başkanlık divanı üyelerinin 15 tanesinden 12 tanesini GİK  arasından seçeceği, 3 başkanlık divanı üyesinin de özel yetkilendirdiği tüzüğün 50 maddesine göre, bu üç ismi dışarıdan atayacağı için çarşaf liste kararını verme cesaretini gösterdiği kulislerde en çok konuşulan konuların başında geliyor.

İYİ Parti Tüzüğünün "Başkanlık Divanı" başlıklı 50. Maddesi ise şu şekilde;

"Genel Başkan, Başkanlık Divanı üyelerinden en fazla 3 tanesini Genel İdare Kurulu üyesi olmayan parti üyelerinden de atayabilir. "

 Çarşaf listeye alınmayacak olan  Cihan Paçacı

Editör: TE Bilişim