İdris Naim Şahin’in adaylığı ile ilgili ilk olarak, “CHP’nin Ordu’da aday göstermemesi” talebinde bulunulmuştu. Ancak CHP, Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel’i başkan adayı göstererek İdris Naim Şahin’i veto etti.

İYİ Parti’den aday olacağı iddiaları devam eden İdris Naim Şahin’e, İYİ Parti’nin içinden de tepkiler geldi. Şahin’in adaylık iddialarının devam etmesi üzerine, FETÖ’nün kumpaslarına uğramış olan, Kozmik Oda aramasında bilirkişi olarak görev yapan Umut Barış Erdoğan, kurucuları arasında olduğu İYİ Parti’den istifa etti.

Tüm bu gelişmeler üzerine, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Musavat Dervişoğlu yaptığı açıklamada, “Zaman darlığı ve hızlı hareket etmek mecburiyetinde bulunmamız hali, arzulanan bu adaylığın gerçekleşmesini mümkün kılmadı” diyerek kapıları kapattı.

SÜRECİN ÖNCESİ

İYİ Parti Ordu İl Başkanından İdris Naim Şahin açıklaması "İttifak olsa da olmasa da İdris Naim Şahin adayımız "

İYİ Parti Ordu İl Başkanı Çiğdem Çelenk Karakaya  “Biz İdris Naim Şahin’in adaylığı konusunda kararlıyız. Bir ittifak olsa da olmasa da İdris Naim Şahin’i adayımız olarak Ordu’da gösteriyoruz.” demişti.

Bu haberi yayınladıktan sonra Habererk telefonlarını arayan yöneticiler manşetteki "Kafa tutuyor" kelimesinin yanlış anlaşıldığını ve değiştirilmesini rica ettiler. 

Bu durumu haklı bulan Habererk yönetimi manşet resimdeki ifadeyi kaldırarak, makul bir başlık attılar.

Gerçi İYİ Parti Ordu İl Başkanı Çiğdem Çelenk Karakaya  ekran görüntüsü alarak "HABERERK’te yayınlanan bu haber kesinlikle doğru değildir. Biz aday belirleme konusunda genel merkezimizle istişare ve tam koordinasyon halindeyiz. Haber maksatlı yapılmıştır. Yapan haber kurumu hakkında gerekli işlem yapılacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi ve paylaşımın altına yapılan hakaret ve küfürlere de müdahale edilmedi.


 

İYİ PARTİ ORDU İL BAŞKANI ÇİĞDEM ÇELENK KARAKAYA'DAN DİKKAT ÇEKEN PAYLAŞIM

İYİ Parti Ordu İl Başkanı Karakaya, yaptığı paylaşımda bir hikaye anlatarak "Önce umudu öldürürsünüz. Ardından sevgi, saygı, güven ölür...Dostluk ölür, muhabbet ölür!" dedi.

İşte o hikaye

" Kral, dondurucu bir kış mevsiminde gecenin soğuğunda nöbet tutan bir muhafıza sordu: -Üşümüyor musun?

Muhafız; -Ben alışığım kralım dedi.

Kral; -Olsun sana sıcak tutacak elbise getirmelerini emredeceğim dedi ve gitti.Ancak bir süre sonra emri vermeyi unuttu...

Ertesi gün duvarın yanında muhafızın soğuktan donmuş cesedini gördüler ama muhafız duvara bir şeyler karalamıştı.

Duvarda şunlar yazıyordu :
"Kralım, soğuğa alışkındım, fakat senin sıcak elbise vaadin beni öldürdü!

Türlü vaatlerle, insanları bekleterek bir umuda bağlayarak kesinlikle imtihan etmeyin.Çünkü insan, bekletildikçe değişir.Beklettiğiniz kişi hakkınızda telafisi imkansız olumsuz düşüncelere girer.

Önce umudu öldürürsünüz.

Ardından sevgi, saygı, güven ölür...Dostluk ölür, muhabbet ölür!

Şimdi soruyoruz, Kafa tutuyormusun sayın başkan.....?

İYİ Parti-Şahin görüşmesinden olumlu sonuç çıkmamasının ardından şimdi de Saadet Partisi'nin İdris Naim Şahin'le görüştüğü iddia edildi.


 

Editör: TE Bilişim