İYİ Parti Bilecik İl Başkanı Halil Şahin, görevden düştü.

İYİ Parti il yönetim kurulu üyelerinin yarısından fazlasının istifa etmesi sonucu İl Başkanı Halil Şahin ve istifa etmeyen yönetim kurulu üyeleri görevden düşürüldü.

Geçtiğimiz yıl gerçekleşen 2’nci olağan kongrede seçilen Halil Şahin, görevden düşürülmesine ilişkin yaptığı açıklamada, İYİ Parti içerisindeki bir grubu işaret ederek, “Nifak güruhu” ifadesini kullandı.

Halil Şahin, parti içerisinde yaşanan gelişmelerle ilgili yaptığı yazılı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

"26.07.2020 tarihinde yapılan İYİ Parti 2.Olağan Bilecik İl Kongremizde delegelerimizin teveccühleri doğrultusunda il başkanlığı görevini şahsıma layık gören gönüldaşlarıma öncelikle teşekkürü bir borç bilirim.

Kongremizin üzerinden bir yıl gibi bir süre geçmesine rağmen İYİ Parti Bilecik siyasetine yön veren, biz seçilmişiz havasında kendilerini partiden üstün görenler, İYİ Parti’nin büyümesinden ziyade ufak olsun bizim olsun zihniyetiyle nifak tohumlarını ekmekten vazgeçmediler. Görevden aldırmak dâhil birçok girişimde bulunanlar torbadan değil de sandıktan hür delege iradesiyle seçim kazanıldığı için başarılı olamadılar. Üyelerimizden, yönetimlerimize, ilçelerimize ve delegelerimize kadar parti hukuku içerisinde bayrağı bir adım ileriye taşımak için elimizden geldiğince gayret gösterdik. Bu nifak güruhu dışarıdan etkili olamayınca yönetim içerisindeki en zayıf halkanın, il yönetim kurulunun istifalarla düşürülmesi dahilinde Genel Merkez Teşkilat Bölge Başkanlarından Genel Merkezinde, merkez ilçeyi görevden alacaktır vaadi ve teminatıyla yönetim kurulundan istifaları toplayan en zayıf halkanın bir fiil kendi ağzından söylemleriyle bilinmektedir. Gel gör ki üst akıl olarak kendilerini tarif eden her platformda ön plana çıkan şahıslara sorsan hiçbir şeye karışmadıklarını ve hiçbir şey söylemediklerini ifade edeceklerdir. Lakin onların müdahil olmadığı ve istemedikleri konunun bu noktalara gelmeyeceği aşikârdır. Delegemizin kongrede verdiği gerekli cevabı doğru yorumlayamamış kendi istedikleri doğrultuda algılayarak sorunu seçilmiş il yönetiminde olduğu kanaatine varanlar, beceremedik ama kol kırılır yen içinde kalır demek yerine hamaset üretmeyi tercih ettiler. Hoş bu yapılan ilk değil asla da son olmayacaktır. “Sadaka Saraydan Çıkmasın” siyaseti yapanların mücadelesi bir yıl gecikmelide olsa kendi içimizden gelen ihanetle aleyhimize vukuu bulmuştur.

 İl yönetim kurulunun çoğunluğunun istifasının toplanması sonucunda il başkanlık görevim ve istifa etmeyen dava arkadaşlarımın içinde bulunduğu il yönetim kurulu düşmüştür. Hamdolsun ki sağlık problemlerimiz var diyerek ne istifa ettik ne de istifa etmeye zorlandık alnımız ak başımız dik kurtuluş mücadelesi ruhu ile geldik onurumuzla da gidiyoruz. Bir yıllık görev sürecimiz boyunca bizlere inanan ve desteklerini bir nebze olsun eksik etmeyen kıymetli ilçe başkanlarımıza ve üyelerimize teşekkür ederim."

Editör: TE Bilişim