AÇIKLAMA - 1

CHP’nin HDP ile yol yürümesi halinde millet ittifakını sonlandıracakları açıklamasıyla konuşulan İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, Medyascope TV’de konuk olduğu Ruşen Çakır’a konuştu.

Yavuz Ağıralioğlu’nun açıklamaları şöyle:

Ben popülizme kurban vermeyeyim, memleket yöneteceğiz. 6 milyon oy aldı HDP. Tayyip Bey seçim sathında, seçim sonrasına göre daha nobrandır. HDP eşittir PKK cümleleri kuruldu Meclis’te. Ben o zaman Meclis’te de söyledim. HDP eşittir PKK cümlesi devlet yönetme ciddiyetinin kabul edeceği bir cümle değildir.

Her PKK’lı HDP’lidir. Ben buna inanıyorum ama her HDP’li PKK’lı değildir. Devleti yöneten ciddiyet her HDP’liye PKK’lı diyerek bu alanı terörize edemez. Orada PKK’lıların bunun üzerinden sisteme şarj etme alanını tıkar, devlet böyle bir şey ama seçmen profili 6 milyonu bulmuş, çeşitlilik içerisinde ya sana ya onlara sıkışmış seçmen içerisinde bir devletin diyeceği cümle değildir HDP eşittir PKK.

AÇIKLAMA - 2

yeni yasama yılı açılışı öncesi CNN Türk canlı yayınına konuk olan İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, kendisine yöneltilen "CHP'yle ittifak bitti mi?" sorusuna şu cevabı verdi: "Millet ittifakının belirli ölçüde hassasiyetleri var. Hassasiyetlerimiz doğrultusunda oluşturduğumuz bir beraberliğimiz var. Bu beraberliğin üzerimize yüklediği bir sorumluluk var, bu sorumlulukları namusumuz bildik. İlkeli bir birlikteliğimiz oldu, ilkeli bir ayrılık olur. 'Canımız sıkıldı ayrılıyoruz' demeyiz. Diyoruz ki, terörü ve şiddeti hak arama enstrümanı olarak gören hiç kimseye yakınlık olmayacak. Biz yakınlık duyana da yakınlık duymayız."

Editör: TE Bilişim