Fethiye Belediyesi eski başkanı ve Muğla Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Başkan Adayı Behçet Saatcı, İyi Parti'ye geri döndü.

Saatcı'ya rozeti, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener taktı.

Akşener, “Çıkmasın diye kendi rozetimi takıyorum. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

İYİ Parti rozeti takıldıktan sonra kürsüde bir konuşma yapan Saatcı şunları kaydetti:

“Menzil ortak ise ve siz adım atmaya devam ediyorsanız. Yol elbette dost kapısına çıkıyor. Bu nedenle yolumuz bir süre ayrı düşse de istikametimiz değişmemiştir. Çok şükür ne yolumuzdan vazgeçtik, ne doğrumuzdan, ne de dostumuzdan. Tekrar aynı çatı altında buluşmamızda taktı sağlayan Prof. Dr. Metin Ergun’a, arkadaşım Tolga Akalın’a, İl Başkanımız Davut Cumhur Akşener’ye ve İlçe Başkanımız Fatih Çoban’a, tabi ki kurtuluş savaşımızda ki Halide Edip Adıvar gibi Anadolu karış karış gezen, bu hareketin lideri, İnşallah ülkemize Başbakan olarak büyük hizmetler yapacak olan Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’e çok teşekkür ediyorum."

SAATCI'DAN AKŞENER’E: “YOK, ARKADAŞ SENDEN BÜYÜK ALLAH VAR, BİZ OYUNU BOZACAĞIZ”

İyi Parti’den zehir zemberek açıklama ile istifa eden Behçet Saatcı şu ifadeleri kullanmıştı:

“Biz halk adamıyız. Muğla’da işler iyi gitseydi bizim burada işimiz yoktu. ‘Gözünün üzerinde kaşın var’ diyen bir Muğla siyasetinde, ‘Gözünün üzerinde kaşın da var, başın da var, saçında var’ demeye geldik. Bir yerde birileri düzeni bozuyorsa birileri de düzeni yapar. Biz düzen bozmaya değil, düzeni kurmaya geldik, oyunu kurmaya geldik! Oyun bozucu değiliz. Birileri oyunu bozdu biz de oyunu kuracağız, hep beraber kuracağız, Muğla olarak kuracağız. Muğla’da her şey iyi gidiyor da, bizim burada, Hasan başkanın burada ne işi var. Kimse kusura bakmasın; sen seçilmiş 13 tane belediye başkanını yok sayacaksın; kendin gibi düşünmeyen herkesi diskalifiye etmeye çalışacaksın; yanına aldığın arkadaşlarınla ve genel merkezdeki kişilerle sana karşı çıkmış herkesi bir köşeye atmaya çalışacaksın! Yok, arkadaş senden büyük Allah var. Biz oyunu bozacağız. Merak etmeyin Muğla’ya bu oyunu bozmaya geliyoruz. Yönetim idarecilik bir bilimdir. Siyaset bir sosyolojidir. 13 tane belediye başkanlığı var, 59 ay geçti 1 defa bir masa etrafında toplayıp da Ortaca’nın derdi nedir, Dalaman’ın derdi nedir, Fethiye’nin derdi nedir, bizim ilçelerimizin derdi nedir demeyen adam Büyükşehir Belediye Başkan adayı olacak öyle mi? Geçti artık o işler!”

Editör: TE Bilişim