İYİ Parti’de 31 Mart seçimleri sonrasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Buğra Kavuncu ve İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkanı Burak Akburak, görevlerinden istifa ettiklerini sosyal medya üzerinden duyurdu. Kavuncu, partideki İstanbul İl Teşkilatı Başkanlığı görevinden ayrıldığını açıkladı. Akburak da görevini bıraktığını belirtti.

MHP’den AKP’ye geçen belediyede bankamatik memuru çıktı MHP’den AKP’ye geçen belediyede bankamatik memuru çıktı

İYİ Parti İstanbul Milletvekili olarak görevine devam edeceğini söyleyen Kavuncu, ittifak sistemini eleştirerek istifasını gerekçelendirdi. Öte yandan, Akşener'in olağanüstü kongre kararı sonrasında parti içindeki hareketlilik artarken, liderin adaylık durumu belirsizliğini koruyor.

İYİ Parti'nin yerel seçimlerdeki başarısız performansı da gündemde. Türkiye genelinde yüzde 3,77 oy alarak büyükşehirlerde beklenen sonuçları elde edemeyen parti, iç tartışmalara neden oldu.

Yerel seçimlerin ardından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, basın açıklaması yaparak olağanüstü seçimli kongreye gitme kararı aldığını duyurmuştu. Ancak Akşener, kongrede aday olup olmayacağı konusunda bir açıklama yapmamıştı. Basın toplantısında, "Milletimizin iki yumruk arasına sıkıştırılmaktan ne kadar yorulduğunu bir kez daha görmüş olduk" ifadelerini kullanan Akşener, yerel seçimlere katılım oranının düşük olmasının görmezden gelinemeyeceğini belirtmişti.

İYİ Parti, 2017'de kuruldu ve 2018'de ilk kez seçimlere katıldı. Millet İttifakı çatısı altında girdiği genel seçimde yüzde 9,96 oy alarak 43 milletvekili kazandı. Parti lideri Meral Akşener, cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 7,29 oy aldı. Ancak Akşener, genel başkanlık görevinden istifa ettiğini ve yeniden aday olmayacağını açıkladı. Ancak partililerin desteğiyle geri dönerek yeniden Genel Başkan seçildi.

Geçen yıl yapılan seçimler sonrası Millet İttifakı'ndan ayrılan İYİ Parti, yerel seçimlere "hür ve müstakil" olarak katılmaya karar verdi. Ancak dün yapılan yerel seçimlerde parti oy oranı yüzde 3,77'ye gerileyerek başarısız bir sonuç elde etti. İYİ Parti, 81 ilde sadece Nevşehir'de yerel seçimi kazanabildi.

Editör: Habererk Com