"Sözümüz Var Hareketi" yayınladığı açıklamada dikkat çeken ifadeler kullandı.

İYİ Parti’de 30 Ağustos 2018 tarihinde “revizyon” başlıklı bir genelge yayınlanmıştı.

Bu genelgeye sert tepki gösteren “Sözümüz Var Hareketi” “Partimizin kuruluşunda hiç çekinmeden gövdesini taşın altına koymuş, her düzeydeki kurucular ve bütün cesur yürekler, 30 Ağustos 2018 tarihli, adı “revizyon” olan antidemokratik genelgeyle tasfiye edilmeye çalışılmaktadır. Bu travmanın ağır sonuçları halen yaşanmaktadır.” İfadelerini kullandı.

“Sözümüz Var Hareketi” nin yayınladığı açıklama şu şekilde;

“KAMUOYU DUYURUSU! YÜCE TÜRK MİLLETİNE

Türk siyaseti herkesçe bilinen malûm sebeplerden dolayı tıkanmıştır. Siyasi partilerimiz, büyük oranda geleceğe yönelik umut olmaktan çıkmış bulunmaktadır. Mensubu bulunduğumuz İYİ Parti’nin de, kuruluş felsefesinden uzaklaştırıldığı ve milletimizin umudu olmaktan hızla çıkarıldığı görülmektedir.

Türk Siyasetinin temel eksiği, parti içi demokrasinin ve hukukun yok sayılmasıdır. Yüce Türk milletinin büyük umutlarla kurduğu İYİ Parti, keyfi tercihlerle, bu amacından hızla uzaklaşmış, 1 NİSAN RUHU’nu kaybetmiştir.

Partimizin kuruluşunda hiç çekinmeden gövdesini taşın altına koymuş, her düzeydeki kurucular ve bütün cesur yürekler, 30 Ağustos 2018 tarihli, adı “revizyon” olan antidemokratik genelgeyle tasfiye edilmeye çalışılmaktadır. Bu travmanın ağır sonuçları halen yaşanmaktadır.

Söz konusu durumun tabi sonucu olarak; çoğu il ve ilçelerde ehliyet ve liyakatin yerini biat almış, donanımsız, yetersiz bazı isimler atama yoluyla önemli görevlere getirilmişlerdir. Bilahare bu kişiler sonucu belli sözde kongrelerle “seçilmiş” statüsüne kavuşturulmuşlardır. Bu, samimiyeti olmayan bir ‘demokrasi gösterisi’dir. Zira Sayın Genel Başkanımızın cumhurbaşkanlığı adaylığı için bir haftada 300.000 imza toplanmış iken, bugün ülke çapında kaydedilebilmiş üye sayısı, resmi kayıtlara göre sadece 266.440 kişi olarak kalmıştır. Bu sayının içinde o cesur imzacılarla genel ve yerel kurucuların büyük çoğunluğu yer almamaktadır. Ya hiç kayıt edilmemişler, ya da kayıtları silinmiştir. Bu duruma ve yaratılan zafiyete itiraz edenler ve parti içi demokrasi ve hukukun gereği olarak kayyım müessesine başvuran üyelerimize de yıldırma, karalama, korkutma politikaları uygulanarak, çok kolay bir şekilde ‘hain’ yaftası vurulmuştur.

Unutulmamalıdır ki; Sayın Genel Başkanımız da, geçmişteki partisi içinde verdiği demokrasi mücadelesinde aynen bu yola başvurup, hak aramıştır.

Bu durum; İYİ’ler hareketinin doğuş ve kuruluş felsefesine aykırıdır.

Partimizin Genel Merkezi’nde yaşanan bu yönetim zafiyeti daha fazla sürdürülemez.

Biz; Partimizi kurarken Türk milletine verdiğimiz sözlerimizin arkasında duruyor, Partimizin merkez yönetimini son kez uyarıyor ve bu amaçla “SÖZÜMÜZ VAR HAREKETİ”ni başlatmış bulunduğumuzu kamuoyuna saygıyla ilan ediyoruz.28 Haziran 2020

SÖZÜMÜZ VAR HAREKETİ
İCRA KURULU”

Editör: TE Bilişim