Tepkiler çığ gibi büyümüş,  İYİ Parti İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray Ülkücülere “Trol” bile demişti.

Bu duruma sessiz kalmayan İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, twitter hesabından Mansur Yavaş bir paylaşım yaptı.

Paylaşımda Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Mansur Yavaş etiketlendi.

Son günlerin popüler meydan okuma sloganını kullana Yasin Öztürk, “#6MilyonTekYürek olarak @ankarabbld başkanı @mansuryavas06 ‘la zorlukları hep birlikte aşmaya varım, Siz de var mısınız?” diye sordu.

Öztürk ayrıca Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın “Ankara'da 100 binden fazla esnafımız ve çalışanları küresel salgın sebebiyle ticaret ve iş hayatını durdurmak zorunda kaldı. Belediyemiz hayatın durmaması için çalışmalarına devam ediyor. Bu dayanışmayı büyütmek için #6MilyonTekYürek olalım, zorlukları birlikte aşalım” paylaşımına ek olarak bir görsel paylaştı.

NE OLMUŞTU?

Aytun Çıray, twitter hesabından yaptığı paylaşımda Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın koronavirüs salgını sebebiyle aldığı tedbirler ve yaptığı hizmetleri kast ederek

“Görevi gereği:

-İhtiyaç sahiplerine yardım eden.

-Koç ailesinin yaptığından farksız doktorlara kalacak yer veren.

-Otobüsleri sterilize eden

-Evinizi havalandırın diyen vs. -yörelerindeki- belediye başkanlarını geleceğin lider ilân ediyorlar. Demirel'in bir fıkrası geldi aklıma.”

Bu paylaşım sonucu büyük tepki alan hazımsız Çıray Twitter’da adete linç edildi. Özellikle “Belediye başkanlarını geleceğin lider ilân ediyorlar.” cümlesinin tepki aldığı gözlendi.

Bu gelişmelerden sonra İYİ Parti İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray yeni bir paylaşımda bulunarak “Sn Erdoğan da "iyi belediye başkanı diye başbakan oldu. Ülkenin hali ortada. Demek ki devlet yönetmek farklı. Üstelik bu sözlerimden sadece bir grubun alınganlık ve trolleşme göstermesi ilginç! İzmir, İstanbul aynı hizmetleri vermiyor mu? Onları sevenler olgunluk gösteriyorlar.” Sözleri ise Ülkücülerin büyük tepkisini çekti.

Öte yandan Aytun Çıray gelen Ülkücü tepkilerden dolayı bu paylaşımını silmek zorunda kaldı.

Editör: TE Bilişim