Ardından Başkanlık Divanı toplantı yaptı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 24 Haziran seçimlerinde yaşanan başarısızlık sonrası "Sorumlu benim, gereği yapılacak" dedi ve olağanüstü kongre kararı aldı.

AKŞENER ADAY OLMADIĞINI AÇIKLADI

Akşener, Twitter üzerinden "Parti tüzüğümüzün şahsıma tanıdığı yetki çerçevesinde seçimli kurultay kararı almış bulunuyorum. Kurultayda aday olmayacağım, aday olacak arkadaşlarıma başarılar diliyorum." açıklamasında bulundu.

KORAY AYDIN’DAN AÇIKLAMA

Akşener'in aday olmayacağım açıklaması ile aynı dakikalarda İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, "Meral Hanım dışında bildiğim bir başka aday yok. Kendisine yüzde 100'e yakın destek olacağını düşünüyorum. Liderimizin arkasındayız. Başka arzu eden olursa çıksın aday olsun. Bu konuda delege arasında müthiş bir mutabakat var. İYİ Parti yeniden küllerinden doğacak. Bu Türk demokrasisine de örnek olsun" dedi.

KULİS HABERİNE GÖRE AKŞENER YENİDEN ADAY

İYİ Parti kulislerinden gelen bilgiye göre, kongre delegeleri Meral Akşener'i genel başkanlığa tek aday olarak gösterecek. Bu gelişme sonrasında Akşener'in olağanüstü kongrede parti tarafından aday gösterileceği öğrenildi.

KORAY AYDIN BİR AÇIKLAMA DAHA : "TÜRKİYE'NİN VE TÜRK SİYASETİNİN KENDİSİNE İHTİYACI VAR"

İYİ Parti liderinin açıklamasının ardından sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, Akşener'in tekrar aday olması için sonuna kadar mücadele edeceklerini söyledi.

Aydın, "Sayın Genel Başkanımız @meral_aksener her ne kadar aday olmayacağına dair bir tweet atmış olsa da biz kendisinin aday olması noktasında @iyiparti ailesi olarak sonuna kadar mücadele vereceğiz. Türkiye'nin ve Türk siyasetinin kendisine ihtiyacı var" ifadelerini kullandı.

MHP TAKTİĞİ

Bahçeli'nin Kasım 2002'deki ani çıkışı ile erken seçim kararı alan Meclis’teki partilerin tamamı 3 Kasım 2002 tarihinde yapılan erken seçimlerde yüzde 10’luk barajın altında kalarak Meclis’e veda etmişlerdi. 4 Kasım 2002 günü Meclis’te sadece seçime ilk kez giren AKP ile bir önceki seçimde parlamento dışı kalan CHP yer bulabilmişti.

İSTİFA ETMİŞTİ

Erken seçim çağrısı yapan ve partisi baraja takılan Bahçeli de seçim gecesi yaptığı açıklamada istifa ettiğini açıklamıştı.

Bahçeli'nin bu açıklaması sonrasında Tansu Çiller ve Mesut Yılmaz'da istifa ettiğini açıklamıştı.

Bu istifalar Çiller ve Yılmaz'ın siyasi hayatlarının sonu olmuştu.

Devlet Bahçeli hala MHP Genel Başkanı olarak görevine devam etmekte.

BAHÇELİ İSTİFADAN NASIL VAZGEÇMİŞTİ?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de 2002 seçimlerinde baraj altında kalınca istifa ettiğini açıklamış, "Genel merkez önünde kendimi yakarım" diyen bir grubun talebini gerekçe göstererek görevine devam etmişti.

Editör: TE Bilişim