İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu konuşmasının bir bölümünde öyle bir muhalefet ve iktidar tanımı yaptı ki Şirin Payzın "Sizi dinlerken iktidar milletvekili o konuşuyor zannettim bir anda" demek zorunda kaldı.

Kayyım atanmasının üçüncü gününde açıklama yapan İyi Parti'nin siyasi tutumunu parti sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, Şirin Payzın'a değerlendirdi. 

Ağıralioğlu, kayyım atanması sonrası başlayan tartışmalarla ilgili "terörle arasına mesafe koymayanlar denetlenmeli. Ama bunu yaparken hukuktan da ödün verilmemeli. Terörle iltisakı tespit edilirse Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da görevden alınmalı" dedi.

İyi Parti Sözcüsü Ağıralioğlu, önceliklerinin devlet olduğunu, kayyım atanmasının iktidarın yönetim basiretsizliğinin bir sonucu olduğunu ifade etti. "Kayyım hükümetin yönetemediğini gösteriyor" diye konuştu. 

Ağıralioğlu'nun açıklamaları özetle şöyle:

"İYİ Parti cılız tepki falan tepki vermedi. Tepkilerimiz makuldü yerindeydi. Hükümet kendi siciline bakmak zorunda. Seçim sathında Abdullah Öcalan’a mektup yazdırıp Osman Öcalan’ı televizyonlara çıkaranlar onlar. Mektupları Cumhurbaşkanına ve 50 yıllık ülkücü hareketin genel başkanına yorumlattırmak yapılan işi örseliyor.

Madem onu yaptınız bu ne?

TRT’nin genel müdürünü görevden alamamışsınız. Devlet maharetle yönetilir. Hukuka itibarı örselemeyin dedik. Biz kurduğumuz cümlelerin terörle arasına mesafe koyamayanları kolluyormuşuz gibi algılanmasından muzdaribiz.

Mansur Yavaş’ın terörle ilgili bir problemi çıkarsa onu da alsınlar. Başka bir parti olursa AKP olursa onu da alsınlar. Melih Gökçek görevden alındı. Alınma süreçlerinde birçok şey konuşuldu. Memlekette görevden el çektirmek istirahat ettirmek midir?

HDP’nin terörle mesafesizliği bir mücadelenin önünü kapatır. Siz diyorsunuz ki bu duruma çok sert tepki verin. Biz terörle mesafesine kızıyoruz, biz belediye imkanlarının terör örgütlerine kullandırılmasına izin verilmesini eleştiriyoruz. Biz açıklama yaptık Ahaber şöyle görüyor. “İYİ Parti’den müttefiklerine destek” aynı şeyi HDP’de yapıyor. Türk yurdu önceden hakikati yönetenlerin yurduydu uzunca bir süredir algıyı yönetenlerin yurdu.

AKP’ye şu yüzden kızıyoruz, PKK’ya Öcalan’a “sayın” demeyi suç olmaktan çıkardık diye övünüyorlardı."

Ağıralioğlu  şöyle devam etti "Esas problem şudur Şirin hanım, bunca yanlışa rağmen muhalefetin ağzına mikrofon tuttuğunuz zaman biz bir başlıyoruz, o kötü, bu kötü, şu kötü,  uluslararası ilişkilerimiz berbat, ekonomi felç oldu, israf, yolsuzluk, akraba kayırma,  despotizmin her türlüsü, eşe dosta ihale vereceğim diye ihale mevzuatını delme, Anayasanın canına okuma,  hukuku siyasallaştırma, aklınıza gelen her şeyi söylüyoruz.
 Ama 17 yıldır esas problem şu, sosyolojiyi konuşmak zorundasınız, siz basınsınız, 17 yıldır yüzde 34 buçuk ile başlamış bir parti sizin veya bizim muhalefet cümlelerimizle bakarsanız memleket mahvoldu. 
Ama memleketin 17 yıldır yönetimini elinde bulunduran iktidar 17 yıldır bunca yanlışa rağmen %44 oy alıyor demek ki,  aslında milletin bunca yanlışa rağmen ümidinin merkezi olabilecek siyasal bir dil, bir siyasal kadro,  bir siyasi merkez,  bir türlü emanetini teslim alamadı.

 ŞİRİN PAYZIN "Sizi dinlerken iktidar milletvekili o konuşuyor zannettim bir anda"

MECLİSTE MÜHİM İŞLER YAPIYORMUŞ TAKLİDİ YAPIYORUZ

İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu meclis çalışmaları hakkında bilgi verirken "Mecliste mühim işler yapıyormuş taklidi yapıyoruz aslında.Çok mühim yapmıyoruz." dedi.

Ağıralioğlu "Görüntümüz şudur; biz yanımızda danışmanlarımız ile birlikte çok mühim işler yapıyormuş gibi yürüyüşler yapıyoruz aslında, öyle mühim bir şey yapmıyoruz,  gidiyoruz orada uygun şartlarda çok ciddi bir ses cihazı var,  akordu çok güzel konforu yerinde,  stüdyo falan gibi kullanmaya başladık meclisi.  Gelen ziyaretçilerimiz de söylüyor "efendim çok meşgulsünüz, kıymetli vaktinizi çok almayacağız"  falan gibi şeyler söylüyorlar, diyorum ki "Vaktimizin bir kıymeti yok burada çok önemli şeyler de yapmıyoruz, öyle nezaket cümleleri falan kurmayın"dedi
 

Editör: TE Bilişim