MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin dünkü toplantısında, Gelecek Partili Selçuk Özdağ ile Yeniçağ Gazetesi Ankara Temsilcisi Orhan Uğuroğlu'na yapılan saldırı hakkında açıklamalarda bulundu.

Saldırıya uğrayanların bunu kendilerinin organize ettiğini iddia eden Bahçeli, "Gündeme gelmek için kendilerine saldırı organize edenler veya sudan sebeplerle ve kişisel anlaşmazlıklarla husumet çemberine sıkışanlar, tavsiyem odur ki, suç ve suçluyu uzaklarda araştırmasınlar." şeklinde konuştu.

"AZMETTİRİCİSİ SİZSİNİZ SAYIN DEVLET BAHÇELİ"

Twitter hesabından Bahçeli'ye yanıt veren Çelik, "Sayın Dr. Devlet Bahçeli; bugünkü grup konuşmanızda gazetemiz Yeniçağ'ın Ankara Temsilcisi Sn. Orhan Uğuroğlu'na yapılan saldırıyı değerlendirirken saldırının tarafı olmadığınızı nasıl söyleyebilirsiniz? 19 yıllık yayın hayatında Yeniçağ yönetici ve yazarları ile gazete binamız defalarca saldırıya uğradı. Haziran 2018'de gazetelere verdiğiniz tam sayfa ilanlarla gazetemiz ve yazarlarını hedef gösterdiniz, yapılan saldırıları üstlendiniz. Bugüne kadar gazetemize yapılan saldırıların azmettiricisi sizsiniz Sn. Dr. Devlet Bahçeli... Bu gerçeği bir kez daha kamuoyunun takdirlerine sunuyorum" ifadelerini kullandı.

YENİÇAĞ İMTİYAZ SAHİBİ VE İYİ PARTİ İSTANBUL MİLLETVEKİLİ AHMET ÇELİK'TEN DEVLET BAHÇELİ HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Çelik'in açıklamaları şu şekilde;

"Sn. Dr. Devlet Bahçeli şunu iyi bilin ki; Yeniçağ gazetesi ve yazarlarını gazetelere verdiğiniz ilanlarla, yaptığınız konuşmalarla, attığınız twetlerle hedef gösterip yapılan saldırıları azmettirdiğiniz için Türk milliyetçisi kurum ve şahıslara yapılan saldırıları azmettirmekten yargılanacaksınız.

Türk milliyetçilerine saldırıları azmettirmek suçunu işlemekten hakkınızda savcılığa suç duyurusunu bulunacağım.

Hiç şüpheniz olmasın ki; Türk milliyetçilerine karşı kabul edilemez duruşu ile yargılanmış bir siyasi figür olarak Ülkücü Hareket tarihinde layık olduğunuz yeri alacaksınız."

"MÜCADELE YILLARINDA DEVLET BAHÇELİ NEREDEYDİ?"

"Sn. Dr. Devlet Bahçeli; siz de çok iyi biliyorsunuz ki, Ülkücü Hareketin 12 eylül öncesi bölücü ve Marksistlere karşı verdiği mücadelede binlerce şehidi ve gazisi var. Bu süreçte Türk milliyetçileri hapis yattı, işkence gördü, yargılandı ve ağır bedeller ödedi. Siz bu mücadele yıllarında Türk milliyetçilerinin hasımlarıyla muhatap olup bir fiske dahi yediniz mi? Veya bir fiske attınız mı?

Bir gün emniyette veya adliyede ifade verdiniz mi?"

"TÜRK MİLLİYETÇİLERİNE PARMAK SALLAMAYA HAKKINIZ YOKTUR"

"Hal böyleyken; ömrü mücadeleyle geçmiş, bedel ödemiş Türk milliyetçilerine tavrınızı kabullenmemiz asla mümkün olamaz!

12 eylül öncesi Dev Yol, THKP vs gibi kanlı cinayet şebekelerine karşı sesini fısıltı olarak bile duymadığımız sizin, bırakın Türk milliyetçilerine üst perdeden seslenip parmak sallamayı, konuşmaya bile hakkınız yoktur."

YILDIRAY ÇİÇEK ESKİ YAZISINI PAYLAŞTI

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin basın danışmanı Yıldıray Çiçek konu ilgli olarak bir açıklama veya yazı yazmadı.

Çiçek sosyal paylaşım sitesi twitter’dan 2018 tarihli bir yazınsının linkini paylaştı.

Yıldıray Çiçek paylaşımında “Yeniçağ isminde bir gazete var. Ülkücü Hareket içinde namıdiğer “Fitneçağ” olarak bilinir. Çünkü kurulduktan...” dedi.

MHP’Lİ SEMİH YALÇIN’DAN AÇIKLAMA

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Prof. Dr. E. Semih Yalçın, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, ‘’Fitneçağ’ın bozuk plak gibi MHP hakkında aynı temelsiz iddiaları tekrarlaması, bu defa yine “hedef gösteriyor” diyerek partimiz aleyhindeki aşağılık propaganda ve algı çalışmaları birer klasik FETÖ yöntemidir.’’ ifadelerini kullandı.

Fitneçağ’ın bozuk plak gibi MHP hakkında aynı temelsiz iddiaları tekrarlaması, bu defa yine “hedef gösteriyor” diyerek partimiz aleyhindeki aşağılık propaganda ve algı çalışmaları birer klasik FETÖ yöntemidir.

Fitneçağ hiçbir zaman millî direnişin kalesi olmamış, düpedüz millî direnişin kafesi haline gelmiştir. Bu mevkute paçavrasının attığı her adım, Türk milliyetçilerinin ayağına pranga, bileğine kelepçedir.

Aslında boğmaya çalıştıkları Türk milliyetçiliği, Fitneçağ’a da desteklediği kurmaca partiye de beş numara bol gelir. Fitneçağ’ın hakiki yüzü budur! Bakmayın sözde vatanseverlik, pehlivanlık, yiğitlik kisvesine!

Pensilvanya misyoneri Çelimsiz Ahmet Efendinin çalımlarına bakarsanız sanırsınız kahraman! Türk milliyetçileri, Kandil iltisaklı Pensilvanya’nın gönüllü forsalarının martavallarını yutmaz.

MHP ve Ülkücü Hareket; uşaklarının pis mevkutesi üzerinden Pensilvanya’nın oynadığı kirli oyunları başlarına geçirecek. Camiamız, FETÖ kumaşıyla dokumaya çalıştıkları tezgâhlarını başlarına geçirecek ve çoktan pazara çıkmış fitne İP’liklerini ellerine verecek.

Fitneçağ; misyonu gereği arkasında durduğu İP’in, zillet ittifakı çatısı altında PKK’nın siyasi kanadıyla kucaklaşmasını, MHP’yi terör kelimesiyle bir araya getirmeye çalışarak gizleyemeyecek.

Desteklediği kurmaca parti,”Bizim oylarımızla burada oturuyorsunuz.” diyen HDP sözcüsünün kazığını bile içinden çıkaramazken bize çamur bulaştırma çabaları boşuna! *Dırar Mescidi işlevi gören fısk ve fücur taifesinin sesinin bir paçavra olduğunu Türk milliyetçileri “iyi” biliyor

*Dırar Mescidi [Münafıklarca Medine'de inşa edilen mescit. Müslümanlara zarar verme amacıyla yapıldığı için Kur'an'da Mescid-i Dırâr olarak nitelenmiş ve daha sonra bu adla anılmıştır. Hz. Peygamber (s.a.s), münafıkların amacını bildiren vahiy üzerine bu mesciti yaktırarak müslümanlar arasında fitne kaynağı olmasına izin vermemiştir.]

Başına hukuksuz bir iş gelip başkasından bilen, aynaya baksın. Taşlanan, attığı taşa; ayağına fitne ve fesat dolanan, taşıdığı başa baksın. Namertlik eden, mertliğin kadrini bilemez.

Siyasi rakiplerini hasım ve düşman belleyerek şerefleriyle, haysiyetleriyle oynayanların; arı ve namusu ortalığa düşer. Bir camianın veya grubun kutsallarına, değerlerine hücum edenler, derhâl meşru karşılık görür. Bu, bir etkiye tepki meselesidir ve kendiliğinden gelişir.

Hâl böyleyken her türlü şeni iftirayla, kuyruklu yalanla genel başkanımız ve partimiz suçlanmaktadır. Kimsenin başına nöbetçi dikemeyiz. Kimseyi de asla hukuk dışı yollara teşvik etmeyiz.

Ancak Ülkücü Hareket’e ve MHP’ye ve liderine mesnetsiz suçlamalarla dil uzatılmasına kesinlikle sessiz kalmayız. MHP; Türkiye’de toplumsal huzur ve barışın güvencesi, demokrasinin sigortasıdır.

Editör: TE Bilişim