Adaylık kararı konusunda Çarşamba veya Perşembe gününü işaret eden Başkan Saatcı, 2014 yılı yerel seçimlerinde çok az oyu olan bir siyasi partiden seçimi kazandığını hatırlatarak, “Biz yarışma kültüründen korkmayız” dedi. Başkan Saatcı, Muğla genelinde adaletli ve hakkaniyetli bir ittifak olmadığı takdirde, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı olacağını yineledi. Muğla genelinde bir kamuoyu araştırması da yaptırdığını söyleyen Başkan Saatcı, “Muğla’da bizim açımızdan bir sıkıntı yok” dedi.

“Hakkaniyetli ve adaletli bir ittifak olması gerekiyor”
Fethiye ve Muğla siyasetinin yakinen takip ettiği Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, siyasi gündemle ilgili basın mensuplarının sorularını cevapladı. Fethiye ve Muğla siyasetinde yaptığı açıklamalarla gündemden düşmeyen Başkan Saatcı, Muğla’nın ilçelerinde hakkaniyetli bir ittifakın olmaması durumunda Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olacağının altını çizdi. Başkan Saatcı, “Arkadaşlar yarın (Salı) akşam bizim ne karar vereceğimiz belli oluyor. Bizim Muğla’da CHP ve İYİ Parti’nin ittifak adı altında yapmış olduğu ilk protokolün uygulanmasını talep ettik. Bu oldu oldu, olmadı, bizim yolumuz Büyükşehir’dir! Fethiye’den kopmak tabi zor geliyor insana… Aklıselim galip gelsin ve hak haklıya verilsin. Büyükşehir Belediye Başkanı üzerinde bir ittifak oluştuysa, ilçelerde de başarıyı sürdüren insanların da bu anlamda ödüllendirilmesi gerekirdi. ‘Rabbena hep bana’ şeklinde ittifak olmaz! Hak kiminse onun olacak!” diye konuştu.

“Fethiyelilerin ayaklarını yıkasam haklarını ödeyemem”
Çarşamba veya Perşembe günü kapsamlı bir basın açıklaması yapacağını ve her şeyi tüm detayları ile kamuoyuyla paylaşacağını ifade eden Başkan Saatcı, yarışma kültüründen hiçbir zaman korkmadığını, 2014 yılında çok az bir oyu olan siyasi partiden seçimi kazandığını hatırlatarak, “Muğla büyükşehirde ittifak olup, ilçelerde tüm adayların yarışıyor olmasını adil bulmuyorum. Ben yarışma kültüründen hiçbir zaman korkmadım. 2014 yılı seçimlerinde Saygıdeğer Fethiyeliler beni oyu çok az olan bir siyasi partiden seçtiler. Ben Fethiyelilerin ayaklarını yıkasam haklarını ödeyemem! Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Biz yarışmadan çekiliyor değiliz! Sayın Osman Gürün tek aday gösteriliyorsa, bunun karşılığında belli ilçelerde İyi Parti adaylarının desteklenme mecburiyeti vardır. Bu hem ahlakidir hem de adaletlidir. Bunun aksi olursa, Çarşamba veya Perşembe günü basın toplantısı yapacağım. Orada söyleyeceğim çok şeyler var” 

“Muğla anketinde bizim açımızdan bir sıkıntı yok!”
Muğla genelinde güvenilir bir anket şirketine kapsamlı bir anket yaptırdığını ifade eden Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, “Ben dünkü çocuk değilim. Muğla genelinde bir kamuoyu araştırması yaptırdım. Sonuçları elimizde. Muğla’da da bizim açımızdan bir sıkıntı yok” ifadelerini kullandı.
 

Editör: TE Bilişim