Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu, HDP'li 9 vekil hakkında fezleke hazırladı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosundan sorumlu savcı Veysel Kaçmaz tarafından hazırlanan fezlekelerin TBMM'ye gönderilmek üzere Adalet Bakanlığı'na iletildiği öğrenilmişti.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Ağıralioğlu, “Biz HDP'yi problemli görüyoruz, dolayısıyla 'Evet' diyeceğiz" ifadelerin kullanmıştı.

Buna ters olacak şekilde İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, HDP’li vekillere fezleke kararına ilişkin İYİ Parti’nin tavrının ne olacağı sorusunu yanıtında fezlekeleri iktidarın ömrünü uzatma operasyonu olarak değerlendirdi.

İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Emin Çapa ve Kadri Gürsel'in sunduğu Sözüm Var programının konuğu oldu. HDP'li milletvekillerine yönelik çıkarılan fezlekeleri değerlendiren Çıray, "2019 yılının Ekim ayında Meclis’te bir konuşma yaparak AKP’nin yeni bir strateji ortaya koyduğunu şeffaflaştırmaya çalıştım. O strateji HDP’yi şeytanlaştırmak ve onu CHP ile ilişkilendirmek, İYİ Parti’nin CHP ile ilişkilerini bozmak hedefindeydi. Bunların nedeni Erdoğan’ın iktidarının ömrünü uzatmak istemesidir" dedi.

Çıray, "Yeni bir şeye ihtiyaç vardı ve saklanmış olan dosyalar Türkiye’nin önüne getirildi. Biz İYİ Parti olarak ayrıştırıcı kavramları önlemeye yönelik tutum alacağız” diye konuştu.

Gazeteci Kadri Gürsel'in "Fezlekeleri destekleyecek misiniz?" sorusunu "Bizim terörle ilgili hassasiyetimiz çok açık" şeklinde yanıtlayan Çıray şöyle devam etti:

"Millet İttifakı’nı bölüp parçalamak için böyle bir strateji öne sürenler Millet İttifakı’nın ilk kurulduğu zamandaki beyannamesini okumamış olmalılar. O beyannamede Millet İttifakı’nın kuruluş nedeni olarak Türkiye’de tekrar parlamenter sistemi inşa etmek ortak hedefiydi. Ancak bu ortak hedefe yürürken her siyasi partinin kendi kararlarında bağımsız olduğu hakkı da imza altına alınmıştı. Hiçbir partinin bir diğerini yönetmek gibi bir durumu yok. İktidarı elden kaçırmamak için bir panik duygusuyla hareket ediyorlar"

Editör: TE Bilişim