"PKK, terör örgütünün yanına konumlandırıyor. Hep bunu söyledik. Millet İttifakı'nın bileşenlerine baktığınız zaman, 24 Haziran'da Demokrat Parti var, Saadet Partisi var, İYİ Parti ve CHP var. Yerel yönetimlerle ilgili sadece İYİ Parti ve CHP var. Seçmen oy vermiştir ona söyleyecek bir sözümüz yok. Yani seçmenler hiçbir zaman hiçbir siyasi partini tapulu malı değildir. Sayın İmamoğlu'nun üzerinden hadiseye baktığımız zaman o 800 bin farkın aşağı yukarı ölçümlere göre 3 milyon insan üzerindeki seçmenin AKP'li olduğu görülüyor. Çünkü 31 Mart 325 bin AKP seçmeni sandığa gitmedi. 398 bin civarında da CHP seçmeni sandığa gitmedi. Dolayısıyla AKP-MHP-İYİ Parti-Saadet Partisi seçmeni ittifak olmamasına rağmen bütün farklı siyasi görüşlere geçmişte oy veren seçmen İstanbul'da 800 bin farkla Sayın İmamoğlu'nu seçti."

İSMAİL OK’TAN KRİTİK SORU

İYİ Parti’den istifa eden eski Balıkesir Milletvekili İsmail Ok sosyal medya hesabından çok kritik bir soru sordu.

Bağımsız Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, İYİ parti Genel Başkanı Meral Akşener’e ima ederek  şu soruyu sordu. “HDP'yi PKK'nın yanına koyuyorsunuz. Peki PKK'nın yanına koyduğunuz HDP'nin CHP ile ittifakından hiç mi rahatsız olmuyorsunuz?” 

Ok paylaşımlarında şunları söyledi  “İyi Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener 24 Nisan günü katıldığı bir televizyon programında “HDP - PKK’nın uzantısıdır“ demiş.

Sayın Akşener her ay Başkanlık Divanı ve Milletvekilleri ile yemekli toplantı düzenlemektedir. İstifa etmeden önce katıldığım son toplantıda Sayın Akşener’e, İyi Parti ve CHP ittifakının gidişatını sordum.

Çünkü  CHP ve HDP işbirliği hem şahsım hem de Türk Milliyetçileri açısından rahatsızlık vericiydi.

Nitekim İyi Parti'den istifa edişimden tam 1 hafta sonra HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan CHP'ye seslenerek "Çekingenliği bırakın, ittifakı artık açıklayalım" sözleri tüm gerçekleri ortaya dökmüştür.

Sayın Akşener'e toplantıda;
"Bu birliktelik kabul edilemez ve devam ettirilemez “ şeklinde katılımcıların huzurunda görüşümü ifade ettim ve şu soruyu sordum. 

“Başkanlık Divanında bu konu görüşüldü mü ve partinin bu konuda resmi görüşü nedir?”

Sayın Akşener’in CHP ve HDP işbirliğinden en ufak rahatsızlık duyduğunu ifade eden bir beyanı olmadığı gibi, tam tersine bu konuda şahsımı yaralayıcı ithamlarla sözlerini bitirmiştir. 

Bu kadar kısa zamanda Sayın Akşener’in bu değişimi şahsımı son derece mutlu ettiğini ifade etmek isterim.

Ancak bazı soruları yeniden sormak hasıl olmuştur.

HDP'yi PKK'nın yanına koyuyorsunuz. Peki PKK'nın yanına koyduğunuz HDP'nin CHP ile ittifakından hiç mi rahatsız olmuyorsunuz?   
Soruları doğru, cevapları net vermek lazım.”

İYİ Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, partisinden istifa ettiğini açıklamış yaptığı açıklamada, "Artık Parti Yönetimi ile şahsım İçin son derece hassas ve önemli olan parti politikalarında tamamen ters düştüğümüz görüldü. Bu durumun devam ettirilmesi hem kurucusu olduğum partime hem de şahsıma zarar vermeye başlamıştır. Geriye tek bir çıkış yolu kalmıştır. Üzücü olsa da artık ayrılık daha hayırlı olacaktır" ifadelerini kullanmıştı.


                                

Editör: TE Bilişim