Dervişoğlu, Tarihi Havagazı Fabrikası bahçesinde düzenlenen partisinin İzmir İl Kongresinde yaptığı konuşmada, partilerinin diğer siyasi partilere örnek olacak şekilde demokrasiyi içselleştirdiğini söyledi.

İzmir'de İYİ Partililerin bazı taleplerinin belediyeler tarafından yerine getirilmediğini kaydeden Dervişoğlu, Genel seçimlere ve Mahalli İdareler seçimlerine CHP ile "Millet İttifakı" olarak birlikte girdiklerini hatırlattı.

Dervişoğlu, hiçbir belediyeden kendisi veya yakın çevresinin işi için bir talepte bulunmayacağını belirterek şöyle konuştu:

"İyi Partinin, Cumhuriyet Halk Partisinin özellikle büyükşehir belediye başkanlığından beklediği sadece iş, aş, vesaire değildir. Cumhuriyet Halk Partili İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığından İYİ Partinin beklediği İzmir'in doğru, ehil insanlarla yönetilmesidir. Siz sadece İYİ Partinin değil, Cumhuriyet Halk Partisinin de sağlam damarını rahatsız eden uygulamalara imza atmaya devam derseniz, toplumsal kaygıyı artırmaktan geri durmayacağınızı göstermeyi sürdürürseniz 'sabrın da bir sınırı var'."

Dervişoğlu, bunun sadece İYİ Partinin değil aynı zamanda CHP'nin "sağlam damarı"nın da şikayeti olduğunu belirterek "Atamalar yaparken makamları mevkileri doldururken kör göze parmak sokar gibi toplumsal tartışma yaratabilecek adımları atmaktan uzak duralım. Ona cesaret denmez, cüret denir, hiçbir cüretkara da İzmirli müsaade etmez. Böyle bilinmelidir." dedi.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında sosyal mesafeye ve maske kullanımına dikkat edilen kongreye İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray ve CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'in yanı sıra CHP'li Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ve Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı da katıldı.

Mevcut başkan Hüsmen Kırkpınar'ın tek aday olarak katıldığı kongrede oy verme işlemleri devam ediyor.

İşte kongre detayları

 Delegelerin sandığa gitmesine saatler kala partide flaş bir gelişme yaşandı. Kongrede aday olduğunu açıklayan İYİ Parti İzmir Kurucu Disiplin Kurulu Üyesi Tülay Yaman il başkanlığı adaylığını geri çekti. Yaman, “Siyasette 10 yıllık emeğim var. Ortaya yeni çıkmadım. İyi Parti’mizin kurucu disiplin kurulu üyesi, 27’nci dönem milletvekili aday adayı ve şimdi de il başkan adayıydım. Pandemi ile birleşen bu kısa süre içinde istediğim çalışmaları yapamadığım için bana güvenen kıymetli üyelerimize adaylığımı geri çektiğimi bildirmek istiyorum” dedi.

KIRKPINAR TEK ADAY! 

Geride kalan hafta 30 ilçe başkanının desteğini alan İYİ Parti İzmir mevcut İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar seçime de tek aday olarak girdi. Kongrede başkanlık için aday olmak isteyen İl Yönetim Kurulu Üyesi Ebru Candaş Güleç adaylık için yeter sayıda imzayı toplayamadı.

Kongrenin açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına dikkat çekerek, konuşmaların kısa tutulmasını rica etti. Kırkpınar, “İYİ Parti İzmir 2. Olağan İl Kongremizin İzmir’e, partimize, Ege’ye ve Türkiye’ye hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

ÇIRAY’DAN HÜKÜMETE TEPKİ

İYİ Parti Milli Güvenlik Politikaları Başkanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, konuşmasında hükümete yüklendi. Çıray şunları söyledi:
“Türkiye artık kalkınmakta olan ülkeler sınıfından fakirleşmekte olan ülkeler sınıfına düşmüştür. AK Parti 18 yıllık ekonomi politikaları sonucunda elini milletin cebine atmıştır. Bir daha seçim kazanma ihtimalleri yoktur. Büyük eserler yapamadılar. Bir Keban Barajı, bir Atatürk Barajı yapamadılar. Bir PETKİM Yapamadılar. Bunlar ülkeyi yönetemiyorlar. Biz size anlatıyoruz. İYİ Parti olarak bunları kapı kapı sizin anlatmanızı rica ediyoruz. Kovid süreci İYİ Parti’nin, siyaset tarihinde yapıcı olduğunu ortaya koymuş en büyük delil olacaktır. TBMM’ye bir önerge verdik; Kovid nedir, araştırılsın dedik. Onlar ne yaptı? Bu araştırma önerimize hayır dediler. Kovid bir milli güvenlik sorundur. Aldığımız tedbirler yetmez. Ve nasıl bir karantina uygulanması konusunda önerilerde bulunduk. Gelin, 14-21 gün Türkiye’yi karantinaya alın dedik. Verdikleri rakamların hiçbiri doğru değil. Hayatını kaybeden Kovid’lilerin tanısına başka teşhis koyarak Türkiye’nin Kovid’den vefat edenlerinin sayısını düşük gösterdiler. Birkaç gün önce elime bazı bilgi ve belgeler geldi. Bununla ilgili bir soru önergesi hazırlıyorum. Eski bir bürokrat olarak Türkiye’deki bürokratları uyarıyorum. Particilik yapanlarınızdan hesap soracağız. Kanunları uygulamadığınızda hesap soracağız. Bugünün yarını var. Keser döner, sap döner. Gün gelir hesap döner.”

KİMLER KATILDI? 

Kongreye İYİ Parti İzmir Milletvekilleri; Aytun Çıray ile Müsavat Dervişoğlu, Tire Belediye Başkanı İYİ Partili Salih Atakan Duran'ın yanı sıra partinin son yerel seçimlerdeki ittifak ortağı  Cumhuriyet Halk Partisi'nden de (CHP) İl Başkanı Deniz Yücel, Konak Belediye Başkanı CHP’li Abdül Batur, CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu da katıldı. 

KONGREDEN NOTLAR

Havagazı Fabrikası’nın bahçesinde, seyircisiz gerçekleşen kongrede yalnızca; adaylar, il delegeleri, divan kurulu üyeleri ve protokol bulunuyor. Kongre alanına gelen herkesin ateşi ateş ölçerle ölçülürken, maske ile dezenfektan da dağıtıldı.

Bahçede bulunan kongre alanı İYİ Parti bayraklarıyla donatılırken, Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in fotoğrafının bulunduğu büyük bir afiş de bulunuyor. Ayrıca divanın bulunacağı ve adayların konuşma yapacağı bir de platform da kongre alanında yer aldı. 

Toplam 600 delegenin oy kullanacağı kongrede, oy kullanma işlemi salonda, konuşmalar ise bahçe kısmında gerçekleşecek.

Editör: TE Bilişim