1 Kasım 2019 tarihinde TBMM Başkanı Mustafa Şentop imzalı mektup doğrultusunda, kutlama ile ilgili olarak 18 Mart 2020'de İYİ Parti İstanbul milletvekili Hayrettin Nuhoğlu bir mektupla teklifini başkanlığa sunuduğunu açıkladı.

Mektubundan sert ifadeler kullanan Nuhoğlu "TBMM Başkanı, ülkemizde ve bütün dünyada yaşanan koronavirüs salgını dolayısıyla kutlama törenlerinin iptal edildiğini 6 Nisan 2020 günü açıklamıştır. Bu durumu anlayışla karşılamış olmakla birlikte, benim teklifimin uygulanmasına bir engel oluşturmadığını, koronavirüsle mücadeleye hiçbir etkisinin olmayacağını ve yerine getirilmesinin mümkün olduğunu, bu sebeple gerçekleştirilmesini beklediğimi ifade ediyor, TBMM Başkanlığına göndermiş olduğum mektubu bilgilerinize sunuyorum." dedi.

İYİ Parti İstanbul milletvekili Hayrettin Nuhoğlu mektubunda "Türkiye Cumhuriyeti Devleti, doğrudan millet tarafından kurulan tarihteki tek devlettir. Ülke işgal edilerek Devletin varlığına kastedilmiş iken, bütün imkânsızlıklara rağmen istiklâl mücadelesi veren ve kurtuluşu sağlayan Türk Milleti, sizin de belirttiğiniz gibi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde TBMM’yi 23 Nisan 1920’de açarak Kurtuluş Savaşı’nı yönetmiş, başarılı olmuş ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni kurmuştur. O Meclisin Başkanı Mustafa Kemal Atatürk’tür. Dolayısıyla Başkanlık koltuğu önemlidir ve değeri de çok yüksektir. O koltuğa oturma şansını bulan her Türk evladı o koltuğa hakkını vermek zorundadır. Ne var ki zat-ı âlinizin iki konuda hassasiyet göstermediğinizi düşünüyorum." diyerek maddeler halinde TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un istifa etmesi gerektiğini açıkladı.

Nuhoğlu'nun yayınladığı maddeleri ise şu şekilde;

"15/05/2019’da TBMM’de yaptığınız konuşmada FETÖ örgütüyle irtibatlı olma iddiasını “İthamı bütünüyle reddediyorum” demekle FETÖ’cü olmadığınızı ifade ettiniz. Dolayısıyla FETÖ örgütüyle ilişkiniz olmadığını kabul etmek durumundayız. Aynı konuşmada “Ben her zaman her platformda bu örgüte karşı bir duruş sergilemiş, fikren de fikri yapısı itibarıyla da bu örgüte karşı olan biriyim ve bununla ilgili de birçok sıkıntılar yaşamış biriyim.” demektesiniz. 

Fakat A Haber TV programında Murat Akgün’e 18/12/2013 günü verdiğiniz özel röportajda; “Yine Hoca Efendi yeni değil daha 70’li yıllardan beri kasetlerini dinleyip, yazdıklarını okuyarak yetişmiş insanlarız biz.” diyen de sizsiniz. 

Uzun yıllardır yurt dışında yaşayan, Türk adaletine teslim olmaktan kaçan ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni ele geçirmek için darbe yapmaya kalkışan bir vatan haininin kasetlerini dinleyerek, yazdıklarını okuyarak yetişen bir insan olduğunuzdan pişmanlık duyduğunuzu ifade eden sözünüzü bugüne kadar duymadık. 

-Kadir MISIROĞLU adlı kişi ölmeden önce muhtelif zamanlarda TBMM’nin açılışını yapan Gazi Mustafa Kemal Atatürk hakkında video kayıtlarından metne dökülen aşağıdaki hakaretleri yapmıştır. 
-“Heykellerin köpek leşi gibi sürüklendiğini göreceksiniz, o gün beni hatırlayın.”
-“Keşke Yunan galip gelseydi.”
-“Amerikan desteğiyle gelen Amerikan kuklası bir halife gelse, gelsin de kim gelirse gelsin. Hilafeti geri getirelim.”
-“Hiçbir Kemalisti cenazemin arkasında görmek istemem. Akrabam olsa evladım olsa istemem.” 
-“ Mustafa Kemal’e zerre muhabbeti olan cenazeme gelmesin. Vasiyetimdir.”

Bu sözleri söyleyen Kadir MISIROĞLU’nun 06/05/2019 tarihinde İstanbul’da yapılan cenaze törenine katıldığınıza göre; 

O zatın Atatürk’e yaptığı hakaretleri ve Atatürk’le ilgili vasiyetini bilmediğinize dair bir ifadenizi de bu güne kadar duymadık. 

TBMM’nin açılışının 100. Yıl Dönümü münasebetiyle planlanan faaliyetler kapsamında teklifimi aşağıda bilgilerinize arz etmekle görevimi yapmış olmanın mutluluğunu yaşıyorum. 

Teklifim; TBMM’nin 100. Yıl Dönümü kutlamalarının, milletimizin yüreğinde hissedeceği coşku ile gerçekleşebilmesi için, sürdürmekte olduğunuz başkanlıktan derhal istifa ederek o koltuğu 23 Nisan’dan önce bir başka sayın milletvekiline devretmenizdir."

Editör: TE Bilişim