Haberayyildiz'ın haberine göre İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ümit Özdağ,  İYİ Parti Milletvekili Ayhan Altuntaş, İYİ Parti GİK Üyeleri Hüseyin Özlük, Binnur Karadağlı, Kadriye Ünler ve Berna Şahin Biçer, Almula Maraşlı, TBMM Grup Danışmanı ve Türk Dünyasından Sorumlu Genel Başkan Danışmanı Vedat Yenerer ve Kurucular Kurulu Üyesi Milletvekili adayı Seyit Yücel, Hakan Ünser bugün Yozgat'a gitti.

İYİ Parti heyeti Yozgat ziyaretinde ilk olarak Yerköy şehit mezarlığını ziyarette bulundu. Bugün 19 Eylül Mustafa Kemal Atatürk’e Mareşallik Rütbesi ve Gazilik Unvanı verilmesi ve Gaziler Günü olarak kutlanması nedeniyle İYİ Parti heyeti Yozgat ziyaretinde Yerköy şehitliğinde şehitleri ziyaret ettiler.

Ümit Özdağ şehitlikte bir açıklama yaparak AKP’ye seslendi. Özdağ, Kafkaslarda şehit düşen kardeş ülkemiz Azerbaycan şehitlerinin ve gazilerinin çocuklarının Türkiye’de okutulması için AKP hükümetine öneride bulundu. Özdağ, AKP hükümetinin Azerbaycan şehit ve gazi çocuklarını Türkiye'de okutmaması durumunda İYİ Parti'nin iktidara geldiğinde bu uygulamayı başlatacağını belirtti.

Özdağ’ın, şehitlikte yapmış olduğu açıklama şöyle;

"Sakarya Savaşı’nın Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve Gazilik Unvanının verildiği gün olan bugün biz de şehitlerimizi ziyarete geldik ve bu vesileyle İYİ Parti olarak gündeme bir öneri getirmek istiyoruz. Türkiye’de yıllardan beri Suriyeli sığınmacılara, Özgür Suriye Ordusu adı altında Suriye’de savaşan değişik grupların mensuplarına devlet tarafından farklı ayrıcalıkların sağlandığını görüyoruz. Ancak bunlar olurken Kafkasların Mehmetçikleri, Azerbaycanlı kardeşlerimizin Ermeni ordusuna karşı Ermeni işgalcilerine karşı savaşlarda şehit düşen evlatları var, gazi olan evlatları var bunların çocuklarının biz Türkiye’de Türk devleti tarafından Türk devletinin sağlayacağı imkanlarla okutulması gerektiği inancındayız. Bunun bir an önce hayata geçirilmesini istiyoruz. Bugünkü iktidar bunu yapmazsa İYİ Parti iktidara geldiği gün bu uygulamayı başlatacak."

Editör: TE Bilişim