Habererk / Lokman Happani/ Kilis 

Ümit Özdağ’ı Kilis girişinde merkez ilçe başkanı Hakan Bilecen İl teşkilat başkanı Ağa Gündoğmuş ve çok sayıda İYİ partili karşıladı. Ümit Özdağ ile birlikte GİK üyesi ve güvenlik politikalarından sorumlu genel başkan danışmanı Ali  Türkşen, TBMM grup ve Türk dünyasından sorumlu genel başkan danışmanı Vedat Yenerer eşik etti.  
Özdağ, Öncüpınar sınır kapsı önünde  basın açıklaması yaptı. Özdağ, "Maliye bakanı Çin’den 3,5 Milyar dolar bulunca sevinirken Suriyeliler 38 Milyar dolar harcaması Türk ekonomisi için kaldırılabilir olmaktan çıkmıştır"  dedi. 

Özdağ açıklamasına söyle devam etti. "Ülkemizde sayıları 4 Milyona ulaşan bir sığınmacı kütlesi bulunmaktadır. Türkiye’de yaşayan 20 kişiden biri Suriyelidir. Bundan 20 sene sonra 13 kişiden biri Suriyeli olacaktır. 2040 kırk yılında 7.5 milyona ulaşacaktır dedi. Suriyeli sığınmacılar için şimdiye kadar 38,5 Milyar dolar harcaması ve halen harcamaya devam etmesi Türk ekonomisinin için kaldırılabilir olmaktan çıkmıştır. Hal böyleyken bayram dolayısıyla ülkelerine giden ve dün dönmeye başladıklarını görüyoruz. 
Avrupa giden Suriye’ye tatil için giden ve tekrar Avrupa’ya döndüklerinde kabul edilmiyorlar doğrusuda budur. Eğer bir ülkeden savaş sebebiyle kaçıyorsanız ve tatil yapmaya o ülkeye gidiyorsanız bunun anlamı o ülkede kalma şartları ortaya çıkmıştır. 

BİZ İYİ PARTİ OLARAK SURİYELİ SIĞINMACILARA TÜRKİYE’DE VATANDAŞLIK DEĞİL SURİYE’DE VATAN VERMEK İSTİYORUZ
Özdağ "Biz İYİ Parti olarak Suriyeli sığınmacılara Türkiye’de vatandaşlık değil Suriye’de vatan vermek istiyoruz. Suriye’de barışın gelmesi için hızla çalışılması gerektiğine, Suriyeli sığınmacılarında ülkelerine dönmesi gerektiğine inanıyoruz. Bunun ilk adımı bayram için Suriye’ye giden Suriyelilerin Türkiye’ye dönüşüne izin verilmemesidir.  

Suriye İdlib'e saldırırsa Türkiye’ye doğru büyük bir göç dalgası başlar 
Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ, İdlib'e Suriye ordusu Rusya ve İran destekli planlandığı gibi üç ana cephe üzerinden bir saldırıya girişirse, bunun doğal sonucu Türkiye’ye doğru büyük bir göç dalgası başlayacaktır. Erdoğan yönetimi Bunu engellemek için Rusya ile ardı ardına görüşmeler yapıyor. Ama bir yandan Amerika bir yandan Rusya kıskacına düşmüş olan Türk dış politika manevraları ne yazık ki fazla değil, buda yanlış bir Suriye politikasının sonucudur. Türkiye için esas olan Suriye’de barışa katkı vermektir. Yoksa Suriye’de parçasal çözümler bugün Menbiç yarın Afrin öbür gün İdlib sorunu çözmüyor. Türkiye için gerekli olan Suriye’de merkezi yönetiminin tesis edilmesi. Barışın kurulmasıdır biz Erdoğan yönetiminin bu amaca hizmet etmediğini düşünüyoruz" dedi. 


 

Editör: TE Bilişim