İyi Parti'de medya ve propagandadan sorumlu eski Başkan Yardımcısı Adem Taşkaya, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in partililerden habersiz aylar öncesinde HDP ile yeni bir anayasa için çalışma yürüttüğünü öne sürdü.

Gazeteci Oktay Ekşi, "İhtiyacımız olan sözüne güvenilir bir hükümet" başlıklı yazısında köşe yazısında “Federasyon Anayasası” hazırlandığı ve bunu HDP ve İYİ Parti'nin gizlice yaptığı Adem Taşkaya'ya dayandırarark yazdı.

Oktay Ekşi'nin yazısının ilgili kısmı şu şekilde "İyi Parti’nin eski Medya ve Propagandadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Adem Taşkaya CHP, HDP ve İyi Parti’nin yeni anayasa için gizli bir çalışma içinde olduklarını yazdı. Taşkaya CHP’yi İbrahim Özden Kaboğlu’nun; HDP’yi Mithat Sancar; İyi Parti’yi de Bursa milletvekili Ahmet Kamil Erozan’ın temsil ettiğini iddia etti. Terörle arasındaki mesafe herkes tarafından bilinen bir partiyle yapılacak Anayasa’dan ne beklemeliyiz?

CHP’nin HDP ve İyi Parti ile “gizli” bir Anayasa çalışması içinde olduğunu ben bugünkü (dünkü) Yeni Şafak gazetesindeki haberden öğrenmiştim. Sizin sorunuzdan anlıyorum ki o bilgi, İyi Parti’li Adem Taşkaya’nın bir yazısından kaynaklanıyormuş.

İbrahim Kaboğlu’nu aradım ama telefonuma yanıt alamadım.

Yeni Şafak’taki haberde hiç içerik olmamasına rağmen başlıkta bir “Federasyon Anayasası” hazırlığından söz ediliyordu.

Hazırlık metniyle ilgili hiçbir içerik vermeden böyle “Federasyon Anayasası” hazırlandığını iddia etmek ancak Yeni Şafak isimli gazeteye yakışırdı. Ama bence ciddiye almaya değmez.

Sizin sorunuzda da “içerik”le ilgili bir bilgi olmadığı için söz konusu haber ve iddia hakkında bir yorum yapamıyorum."

Editör: TE Bilişim