Belediye Meclisi’nde Ak Parti ve MHP ile birlikte 450 Milyon 160 bin TL’lik tahmini Bütçe’ye İYİ Partili Enver Hamzaoğlu’nun eleştiri sunduktan sonra “evet” demesi CHP’li Meclis Üyesi Zeki Görer’in tepkine neden oldu.

Oturum sonunda yerinden kalkan CHP’li Görer, İYİ Partili Meclis Üyesi Hamzaoğlu’nun oturduğu sıraya giderek; “Ben anlamıyorum, söylediklerin ile çelişiyorsun, muhalefet de yapmıyorsun, muhalefette ki duruşun bu mu? Eleştirdin sonra da gittin evet dedin. Ben anlamıyorum bu işten bir şey.” dedi. Hamzaoğlu ise tepkiyi gülümseyerek karşıladı ve suskunluğunu korudu.

MİLLET İTTİFAKI BÜTÇE’DE ÇÖKTÜ

Zeki Görer yaptığı açıklamada “Genel Merkezimiz ve İYİ Parti Genel Merkezi’nin aldığı karar ile birlikte seçim süreçlerinde Millet İttifakı ruhu yaşatılmıştı. İYİ Partili Enver Hamzaoğlu da partimizin Meclis Üyesi Adayı olarak 31 Mart’ta Meclisi girdi ve işgal ettiği koltuğa oturdu. Ancak sonradan grubumuzdan ayrılan İYİ Partili Hamzaoğlu eline aldığı, kimin yazdığı belli olmayan, metni okuyarak hem Belediye hem de AKP zihniyetini eleştirdi. Fakat en önemli görüşmede AKP ile aynı safta durup, nereden bakarsan bakalım mantıksız olan Bütçe’ye evet oyu verdi. Ben şahsım adına bunu kabul etmiyorum, nedenini ise anlayamıyorum.” dedi.

Editör: TE Bilişim