Kabukçuoğlu, Uluslararası Matematik ve Fen Eğilimleri Araştırması (TIMSS) 2019 raporundan bir veriyi paylaşarak, "Her gün okula gittiğinde aç olduğunu belirtenlerin oranı 4'üncü sınıflar için yüzde 40, 8'inci sınıflar arasında yüzde 46" ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukçuoğlu, 2021 Bütçe Görüşmeleri sırasında çok önemli bir konuşmaya imza attı. Kabukcuoğlu, bu konuşma sırasında Uluslararası Matematik ve Fen Eğilimleri Araştırması (TIMSS) 2019 raporundan çarpıcı verileri de kamuoyu ile paylaştı.

Kabukçuoğlu, konuşmasında şunları söyledi: 

İnsan odaklı kalkınmalar, gelişmeler, internetler, bilgisayarlar. Hani böyle hayaller külliye, gerçekler samanlık.

“8’İNCİ SINIF ÖĞRENCİLERİNİN YÜZDE 46’SI AÇ”

Şu anda elimde TIMSS 2019 sonuçlarını rapor eden bir yazı var. TIMSS kapsamındaki ankette öğrencilere, okula yorgun ve aç gidip gelmedikleri de soruluyor. Türkiye'de bu oranlar genel olarak pek düşük olmamakla birlikte, neredeyse her gün okula gittiğinde aç olduğunu belirtenlerin oranı 4'üncü sınıflar için yüzde 40, 8'inci sınıflar arasında yüzde 46. Demek ki çocuklar bu kadar aç ise Türkiye'deki ailelerin yarısı sabahları aç.

“KÖY OKULLARINDAKİ UYGULAMA ÇOK ÖNEMLİYDİ”

Ben öncelerden hatırlıyorum. 1967-68'de ben bir köy okulunda okumuştum. O zaman köyün imkanları ile ilçeden ekmek, süt getirirlerdi ve öğrencilere dağıtırlardı. Ne kadar yerindeymiş. Hani bunu gördükten sonra, bunu duyduktan sonra Sayın Bakan bu kadar yatırım yapıyorsunuz, bu kadar para veriyorsunuz ama neticede bu." 

Editör: TE Bilişim