İYİ Partili Yokuş , “İnsanların ekmek almaya muhtaç hale gelmesinden en az AKP kadar ittifak ortağı MHP de sorumludur. Bu halkın açlığa mahkum edilmesinin tescilidir” ifadelerini kullandı.

Yeniçağ’dan Mehmet Akgün’ün haberine göre, İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin ekmek fiyatlarındaki zamma tepki olarak başlattığı "Askıda Ekmek" kampanyasını eleştirdi. Yokuş, ekonomik kriz ve üstüne gelen Covid-19 salgınının ülkede yoksulluğu, işsizliği ciddi anlamda artırdığını, bu tablodan da iktidar ve ona destek verenlerin sorumlu olduğunu söyledi.

Fahrettin Yokuş, "Askıda Ekmek" kampanyasını bir muhalefet partisinin yapmasının daha doğru olacağını belirterek, "Ancak iktidar ortağı durumunda olan bir siyasi partinin böyle bir kampanya başlatması, destek verdikleri siyasi iktidarın Türkiye'yi yoksullaştırdığının hatta açlığa mahkum ettiğinin bir tescilidir. Bu durum ironinin ötesinde bir gerçeğin ortaya çıkışıdır" dedi.

Fahrettin Yokuş, MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin, "Hali vakti yerinde her vatan evladı, kendisine en yakın ekmek fırınına gitmeli, eğer 2 ekmek alacaksa 3 ekmek parası ödemeli. Unutmayalım ki inancımız 'Komşusu açken tok yatan bizden değildir' esasına dayanmaktadır" sözleriyle başlattığı kampanyanın hem AKP hem de MHP için büyük çelişki olduğunu kaydetti. Yokuş, "İnsanların ekmek almaya muhtaç hale gelmesinden en az AKP kadar ittifak ortağı MHP de sorumludur" dedi.

Fahrettin Yokuş, iktidara destek veren parti ile iktidarın "Askıda Ekmek" kampanyası nedeniyle ciddi bir problem yaşayacağını söyledi. Yokuş, şöyle devam etti:

"Bir yandan iktidarın yaptığı tüm işleri savunacaksınız, iktidarın Meclis'te çıkartmak istedikleri yasalara tam kadro destek vereceksiniz, iktidarla yürümeye devam edeceğiz, 'Gelecek seçimlerde cumhurbaşkanı adayımız Recep Tayyip Erdoğan' diyeceksiniz, arkasından da ülkemizde 'Askıda Ekmek' kampanyası yapacaksınız. Her iki parti adına da sorgulanması gereken bir durumla karşı karşıyayız."

Şu ana kadar MHP'nin, AKP'nin yaptığı kendisinden daha fazla savunduğunu ve meşrulaştırdığını vurgulayan Yokuş, "Bugün bu iktidar vatandaşı ekmeğe muhtaç etmişse ve bunu ortağı durumundaki parti bir kampanya olarak sunuyorsa milletimizin buradan bir sonuç çıkartması gerekir" dedi.

İktidarı destekleyen bir partinin aynı zamanda "Askıda Ekmek" kampanyası başlatmasını "oldukça üzücü ve düşündürücü" olarak niteleyen Yokuş, şunları söyledi:

“Özellikle bu kampanyayı yapan partiye destek veren vatandaşlarımız bu mantıksız davranışları iyi değerlendirmelidir. İktidarı yanlışlarına sahip çıkacak kadar destekleyip arkasından da ekmeğe muhtaç insanlar var diye askıda ekmek kampanyası yapıyoruz derseniz burada bir sorun var demektir. İttifaklarının mezara kadar olduğunu söyleyecek kadar iktidarla bütünleşmiş bir küçük ortağın bunu yapması abesle iştigaldir, mantığı yoktur.”

Editör: TE Bilişim