Çanakkale Belediye Meclisi'nin yeni yılın ilk meclis toplantısı dün yapıldı.

Toplantıda partisinin il binasında 1,5 yıl önce gerçekleştirdiği basın toplantısında, Çanakkale halkına ‘sessiz boru’ uygulamasıyla fazladan para ödetildiğini açıklayan İYİ Partili Meclis Üyesi Burak Kunt ile Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, karşı karşıya geldi. 

İYİ Partili Meclis Üyesi Burak Kunt, gündem dışı söz alarak, "Hepinizin bildiği gibi 14 aydır imar komisyonuna ve bütçe komisyonuna İYİ Parti olarak herhangi bir temsilci sokamıyorduk. Geçtiğimiz ay itibariyle bu komisyona yeniden davet edildik. Teşekkür ediyorum önce belediye başkanımıza ve 19 CHP'li belediye meclis üyesi arkadaşıma. Biz 14 ay önce doğruları söylediğimiz için yanlışları dile getirdiğimiz için sadece Çanakkale halkının hakkını savunmak istediğimiz için bu komisyonlardan adeta atıldık. Hepinize sitem ediyorum ve kınıyorum" dedi. 

CHP’li Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da “Bir şeyi hatırlatırım, İYİ Parti’nin varlığı Cumhuriyet Halk Partisi sayesindedir” dedi.

Gökhan'ın sözlerine karşı, İYİ Partili Kunt, “Başkanım, bu sözleri kameralar karşısında söylemek istediğinizden bir kez daha emin misiniz?” diye sordu.

Başkan Gökhan da, "Bu konuyu söylediniz, siz deşarj oldunuz, karnınızın şişini indirdiniz, sununuz" yanıtını verdi.

İYİ Partili üyeler, Başkan Gökhan'ın sözlerine tepki olarak meclis toplantısının 2’nci oturumuna katılmadı.

İYİ PARTİ VE CHP'DEN AÇIKLAMA

Çanakkale Belediyesi Meclisi toplantısında, CHP'li Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile İYİ Partili Belediye Meclis Üyesi Burak Kunt arasında yaşanan gerginliğin ardından her iki partinin il başkanlığı yazılı açıklama yaptı.

İYİ Parti Çanakkale İl Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, "İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi Sayın Burak Kunt'a ve nezdinde İYİ Parti'ye yönelik 'İYİ Parti'nin varlığı Cumhuriyet Halk Partisi sayesindedir' diyen, seçimlere birlikte girdiğimiz ve bundan dolayı tarihinin en yüksek oyu ile seçilen bir belediye başkanıdır. Maalesef demokrasi, bazı bedenlere yük getirebilir. Belki de kendi çıkarları için, Millet İttifakı olarak iki partimizin ve kıymetli genel başkanlarının ülke yararına atmış olduğu adımları anlamamış olabilir. Bu söylem Cumhuriyet Halk Partisi ve ona gönül veren teşkilatların da anlamlandıramadığı bir söylem olmuştur. Biz Çanakkale İYİ Parti olarak konunun önemine binaen, her iki genel merkezimizi bilgilendirdik. Şimdi CHP Çanakkale İl Başkanlığı'ndan belediye başkanı adına bir açıklama ve yaptırım beklemekteyiz" denildi.

‘AİLE İÇİNDE YAŞANAN KÜÇÜK BİR TARTIŞMA’

CHP Çanakkale İl Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada ise, "Çanakkale Belediye Meclisi olağan toplantısında, İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi Burak Kunt’un, belediye başkanımız ve 19 belediye meclis üyemizi anti demokratik davranmakla suçlayarak kınadığını belirtmesi üzerine tartışmalar yaşanmıştır. Devam eden meclis toplantısında, Belediye Başkanımız Ülgür Gökhan tarafından yapılan açıklamada demokrasiye ve Millet İttifakı'na olan bağlılık açıkça ifade edilmiştir. Aile içinde yaşanan küçük bir tartışmanın olumsuz sonuçlara neden olamayacağının tüm kamuoyu tarafından bilinmesini ve yaşanan olaydan duyduğumuz üzüntümüzü belirtmek isteriz. Millet İttifakı'nın omurgasını oluşturan Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti açısından  ülkemizin geleceği, demokrasi, hukukun üstünlüğü, insan haklarına olan bağlılığımız ve tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti'ne olan sevdamız her şeyin üzerinde gelmektedir" ifadeleri yer aldı.

Editör: TE Bilişim