Covid-19 salgınında günlük vaka sayısı yeni normalleşme dönemiyle birlikte hızla artmaya devam ederken gözler bugün yapılacak olan kabine toplantısına çevrildi.

Milliyet'in haberine göre; AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında bugün toplanacak Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nin gündeminin ilk sırasında Covid-19'a karşı alınan tedbirler ve normalleşme süreci var.

Kademeli normalleşme adımlarının, risk haritasındaki değişime göre güncellenmesi beklenirken, toplantıda eğilimin restoran ve kafelerin mümkün olduğunca açık tutulmasından yana olduğu belirtiliyor.

1 Mart’ta başlayan “kontrollü normalleşme” sürecinin ardından yapılacak ilk kabine toplantısında illerin risk durumuna göre atılan kontrollü normalleşme adımlarıyla ilgili değerlendirme yapılacak. Özellikle son günlerde vaka sayılarında yaşanan artış ve mutasyonlu virüsün yayılım hızı, bazı tedbirlere geri dönülmesi ihtimalini gündeme getirdi. Kademeli normalleşme adımları, son veriler ışığında yenilenecek risk haritasındaki değişime göre gözden geçirilip güncellenecek.

TÜRKİYE'DE SON DURUM

Sağlık Bakanlığı'nın dün paylaştığı verilere göre; son 24 saatte 13 bin 378 yeni vaka tespit edilirken, 68 kişi koronavirüsten hayatını kaybetti. Yeni hasta sayısı ise 852 oldu.

Dün yapılan test sayısı 132 bin 425 olurken, 15 bin 516 kişi de iyileşti. Toplam vaka sayısı 2 milyon 879 bin 390 olarak açıklandı.

Açıklanan verilerle, bugüne kadar toplam 35 milyon 126 bin 3 test yapılmış oldu. Koronavirüs nedeniyle bugüne kadar 29 bin 489 kişi hayatını kaybetti. Ağır hasta sayısı ise 1.392 oldu. Toplam iyileşen hasta sayısı da 2 milyon 701 bin 76’ya yükseldi.

Editör: TE Bilişim