Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Katar bu uçağı satıyordu, hatta rakam bildiğim kadarıyla 500 civarındaydı. Katar Emîri ilgilendiğimizi duyunca uçağı Türkiye’ye hibe etti. Bu CHP’yi niye rahatsız ediyor?" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan’dan dönüşte uçakta aralarında İhlas Medya Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar’ın da bulunduğu gazetecilerin sorularını cevapladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hep beraber Suriye’yi terk edelim diyoruz. ‘Bizi rejim çağırdı’ diyorlar. Sizi rejim çağırdıysa bizi de Suriye halkı çağırdı. Bu mazlum insanları yalnız bırakamazdık” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Lafta herkes Suriye’nin toprak bütünlüğünden söz ediyor. Ama uygulamaya baktığınız zaman, herkes parselasyonu yapmış, üsler kurulmuş. Türkiye olarak bizim ise öyle bir derdimiz yok” dedi. Azerbaycan dönüşü uçakta medya yöneticilerinin sorularını cevaplandıran Cumhurbaşkanı Erdoğan, İdlib’de sürecin bu şekilde devam etmesi durumunda katlanılması ağır sonuçların ortaya çıkabileceği uyarısında bulunarak “Koalisyon güçleri içerisinde malum ABD farklı bir yerde duruyor. Almanya ve Fransa ile daha önce görüşmelerimiz oldu. Rusya ile zaten işin içindeyiz. Pazartesi (bugün) yapacağım görüşmede, ardından BM Genel Kurulu’nda, ayrıca Almanya’ya yapacağım ziyarette bu konuları ele alma fırsatımız olacak. İdlib’de durum iki üç gündür sakin. Yapılan girişimlerin bir neticesini aldık gibi görünüyor. Fakat hâlâ biz tatmin olmuş değiliz. Pazartesi günü (bugün) Sayın Putin ile yapacağımız görüşmeden alacağımız netice önemli olacaktır. Dediğim gibi ay sonuna doğru önce BM Genel Kurulu, akabinde Almanya ziyaretimiz var. Temenni ediyorum ki bu görüşmelerden alacağımız olumlu neticelerle bunu bir yere doğru inşallah taşıma imkânı buluruz" açıklamasında bulundu.

“BİZ ORADA ASKER SAYIMIZI AZALTMAYACAĞIZ”

TSK’nın KKTC’de kalıcı ve kapsamlı bir deniz üssü kurmak istediğine yönelik iddiaları yanıtlayan Erdoğan KKTC’de üs problemi yaşanmadığını belirterek "Bizim KKTC’de üs diye bir sorunumuz yok. Niye? Orası bize çok yakın mesafede. İhtiyaç duyacak olursak üs de kurabiliriz. Yok efendim neymiş, asker sayımızı azaltmalıymışız! Kusura bakmasınlar, biz orada asker sayımızı azaltmayacağız. Artıracağız, azaltmayacağız" seklinde konuştu.

“KATAR EMİRİ UÇAĞI TÜRKİYE’YE HİBE ETTİ”

Katar Emiri’nin Türkiye’ye hediye ettiği uçak ve CHP hakkında açıklamada bulunan Erdoğan sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Katar bu uçağı satıyordu, hatta rakam bildiğim kadarıyla 500 civarındaydı. Katar Emîri ilgilendiğimizi duyunca uçağı Türkiye’ye hibe etti. Bu CHP’yi niye rahatsız ediyor? Sözünü ettikleri uçak şu anda boyanıyor. İnşallah her şey bitikten sonra bir seyahati de onunla yaparız. Siyasi partiler banka kurabilir mi? Hayır, kuramaz. Ama şu anda CHP İş Bankası hisselerinin yüzde 28’inin sahibi durumunda. Oradan para alamıyor ama yönetim kurulunda dört üyesi var. Bu dört üye ne iş yapar? Buna bir bakılması lazım. Ben diyorum, Atatürk’ün bu tür bir varlığı herhangi bir siyasi partinin etiketi altına giremez. Girse girse Hazine’ye girer."

(İHA)
Kaynak: iha