İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı Kongresi’nin Temmuz sonu yapılacağı konuşulmaya başlandı.

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu 39 ilçede teşkilat ziyaretlerini gerçekleştirirken, İYİ Parti İstanbul İl Teşkilatı’nın Kurucu Başkanı olarak görev yapan Ersin Beyaz da başkanlık koltuğu için adaylığını açıkladı.

İYİ Parti İstanbul 1. Olağan kongresinde Buğra Kavuncu, Samet Reis ve Ali Çolak yarışmış, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve İYİ Parti milletvekillerinin desteği ile Buğra Kavuncu koltuğa oturmuştu.

DESTEĞİ KAYBETTİ

Mevcut İl başkanı Buğra Kavuncu beklenen performansı veremediği için Genel Merkez ve Milletvekillerinin desteğini kaybetti.

İYİ PARTİLİ MİLLETVEKİLİNDEN DİKKAT ÇEKEN AÇIKLAMA

Ülkücü hareketin en çok bilinen ve sevilen milletvekillerinden İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Çelik dikkat çeken bir paylaşımda bulunmuştu.

Çelik 25 Haziranda yaptığı paylaşımında “Bu demokrasi yarışında Liderimiz Sayın Meral Akşener'in taraf olacağını iddia etmek ona en büyük saygısızlıktır. Liderimize, Sayın Genel Başkanımıza saygısızlık yapılmasına izin vermemiz asla düşünülemez.” demişti.

AKŞENER’İN PAYLAŞTIĞI FOTOĞRAFLAR

İYİ Parti Genel başkanı Meral Akşener İYİ Parti İstanbul İl başkanı Buğra Kavuncu ile çekilmiş resmi paylaşması kafalarda soru işaretleri oluşmasına sebep oldu.

Yapılan açıklamalardan sonra bu fotoğrafların anlamı tartışılmaya devam ederken, görselin paylaşılmasından günler sonra fotoğrafların Cumhuriyet Gazetesinde haberleştirilmesi ise kafaların iyice karışmasına yol açtı.

FOTOĞRAFLAR NEDEN YAYINLANDI?

Fotoğrafların Akşener’in resmi twitter hesabından yayınlanmasından sonra Özel kalem Müdürü Esma Bekar tarafın izinsiz mi paylaşıldı soruları konuşulmaya başlandı.

Öte yandan İYİ Parti Genel başkanı Meral Akşener’e ulaşan İstanbul ilçe başkanlarından bazıları “tarafsız” olunması gerektiğini vurgulayarak resimlerin hiç şık olmadığı ifade ettikleri iddia edildi.

AKŞENER’DEN FOTOĞRAF AÇIKLAMASI

İYİ Parti Genel başkanı Meral Akşener, Buğra Kavuncu ve Ersin Beyaz'ın evlatları olduğunu, evlatlar arasında ayrım yapılmayacağını belirterek, Ersin Beyaz’ında resimlerini paylaşabileceğini, Buğra Kavuncu resimlerinin yanlış yorumlandığını söylediği iddia edildi.

TABANDAN TEPKİ

Fotoğraflar paylaşıldıktan sonra sosyal medyada tepkilerin ardı arkası kesilmedi.

İYİ Parti Gençlik Kolları Eski Genel Başkan Yardımcısı Aslıhan Elibol yaptığı paylaşımda “Partimizin İstanbul kongresi için; "Genel Başkanımızın mesaj verdiği/taraf tuttuğu" yönündeki söylemler, demokrasi kavgası verilerek kurulan partimize, partililerimize ve en çok da Genel Başkanımıza büyük saygısızlıktır. Algı yaratmayı ve böylesi bir saygısızlığı bırakın lütfen.” dedi.

Tepki gösteren yüzlerce İYİ Partiliden bazıları şunları yazdı;

@SavasHalil “Gündemde İstanbul kongresimi vardı. Hepimiz sayın Genelbaskanımız,İstanbul kongresinde tarafsız olduğunu biliyoruz. Bu pozla Genelbaşkanımızın subliminal bir mesaj verdiğinin düşünülmesi bile, kendilerinin demokrasi anlayışına hakarettir.”

@Mus_VURAL “Sizi davet eden gazeticilere teşekkür etmek amacı ile yaptığınız paylaşımda, Tamda İstanbul il kongresi sürecinde Her iki fotoda mevcut il başkanı ile fotoğraf paylaşmanız savunmuş olduğumuz demokrasi anlayışı İle uyuşmuyor gibi durmuyor mu ?”

@GokhanGuneyyy “Ne çıkaralım burdan? İstanbul teşkilatlarından haberiniz var mı? Parmakla sayın kaç ilçe var adam gibi yönetilen. Ersin Beyaz'la Buğra Kavuncu'yu karşılaştırsan bin çeker Ersin Beyaz. İlçeler de 3 kişiyle 5 kişiyle at koşturuyorlar. Küçük olsun benim olsun hesabı yapmayın!"

@BikeSelen "Yeniçağ’ın önüne 200 kişiyi zor toplayan İl başkanına bu fotoğraftan Sn Genel Başkan’ın destek veriyor algısı yaratmaz acizliğin göstergesidir, algı çalışması yapacağınıza teşkilat çalışması yapın daha da acziyete düşmeyin 1000 kişi toplayın deseler 10 kişiyi zor toplarsınız.."

@sedatbayramolu1 “Abla İstanbul da il Başkanlığı seçim arifesindeyken Buğra kavuncu ile resim çektirmek nedir açık açık desteklediğini söyle de bari tüm delegeler oraya yönlensin."

@BabatasKadir “Sn Meral Akşener "Benimle vicdanınız arasında kalırsanız, vicdanınızın sesini dinleyiniz" İstanbul'da vicdanımızın sesini dinliyeceğiz! Yılmadık, yıkılmadık, İYİ lik güneşi doğana kadar Sizi Cumhurbaşkanı yapana kadar da yolunuzda yorulmadan yürümeye devam edeceğiz Sn Liderimiz”

Funda Tosun "Biliyorum ki bu tweeter artık abla kendi kullanmıyor."

@MuratBeratDOAN1 "Mevcut il başkanına veyahutta aday olan il başkanına oy kullanacak yetkim yok ama Seçim öncesi il başkanı ile fotoğraf karesi paylaşımını pek doğru bulmuyorum"

Editör: TE Bilişim