Kılıçdaroğlu, söz konusu hareketin CHP’de bölünmeye yol açacağını düşünmediğini belirterek, İnce’nin partiden ihracının söz konusu olmadığını belirtti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ‘Memleket Hareketi’ başlattığını açıklayan ve 4 Eyül’de Sivas’ta ilk toplantısını yapacak Muharrem İnce ile ilgili ilk kez konuştu. NTV canlı yayınında soruları yanıtlayan Kılıçdaroğlu, İnce’nin hareketinin CHP içinde bir bölünmeye neden olmayacağını düşündüğünü belirterek şunları söyledi:

Daha başlamadı bilmiyoruz. Başlayabilir, gayet güzel itirazım yok. Türkiye’nin içinde bulunacağı durumu nasıl çözüleceğini anlatabilir. CHP’de bir bölünmeye neden olacağını düşünmüyorum. Demokrasi kırıntısı kaldıysa bunu ayakta tutan biziz. Eksiğimiz yanlışımız olabilir ama bir arkadaşımızın memleket hareketi başlatması, çözüm arayacağım demesi normal. Bizim arkadaşlarımız da gidiyor illere. Böyle bir çalışma zaten yapılıyor yani. Cumhurbaşkanı adayı seçilmesinde zorlayıcı bir tarafı olmaz bu durumun.

İlkelerden yola çıkacağız. Tek başına hareket etme lüksümüz yok. İttifakla birlikte hareket etmemiz gerekiyor. Rejim değişti 50+1 almak zorundasınız. Biz bunu demokrasi rayına oturtmalıyız. Emeklisiyle, işsiziyle herkesle iş birliği yapmamız gerekiyor.

MUHARREM İNCE İHRAÇ EDİLECEK Mİ?

Kılıçdaroğlu, İnce’nin ihraç edilip edilmeyeceği sorusunu ise şu şekilde yanıtladı:

Gazetelerden okudum bir parti üyemiz böyle bir dilekçe vermiş. Böyle bir şey yok. Birisi dilekçe verdi hemen ihraç edelim olmaz olmaz. Parti içinde kavga istemiyoruz. Kavga edip, partiye zarar veriyorsa partiden ayıracağım. Parti için çalışan varsa başımın üzerinde yeri var. Nereye giderse. Son 7-8 yıldır sadece vatandaşa sorunu anlatmıyoruz. Çözümü de anlatıyoruz. Sadece eleştiren değil çözüm sunan bir partiyiz biz.

Editör: TE Bilişim