AK Parti Sakarya Teşkilatı, basınla kahvaltıda bir araya geldi. Kahvaltıda konuşan AK Parti Sakarya Milletvekili Kenan Sofuoğlu dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Sofuoğlu, ''Ben siyaset yapmak için milletvekili olmadım siyasetçi olmak gibi bir hayalim yok.'' diyerek kendilerini eleştirenlere cevap verdi.

Sofuoğlu kendisinin çok kırıldığını motivasyonun düştüğü belirterek sitem etti. Sürekli kendisine yönelik basında ve sosyal medyada ağır ithamlarda bulunulduğunu belirten Sofuoğlu, "Hiç kimse beni 3 yıl sonra bu kimlikle göremiyecek. Ben görevimin tamamlanması bekliyorum'' ifadelerini kulalndı. Bir buçuk yıllık vekillik sürecinde çok yıprandığını belirten Sofuoğlu, "Seçimden önce ayrılacaktım, Berat Albayrak beni durdurdu" ifadelerini kullandı.

"Bunun için mi uğraştım?"

Sakaryaspor içinde birçok girişimlerinin olduğunu belirten Sofuoğlu, kendisinin çok fazla hakaret ve ağır ithamlara maruz kaldığını belirterek "Kendi kendime dedim ki bunun için mi uğraştım?" dedi. Ayrıca Sakaryaspor için Berat Albayrak'ı çok aradığını ama daha sonra arayacak yüzünün kalmadığını belirten Sofuoğlu, "Keşke o kredimi o telefonları farklı şekillerde şehrin başka sorunları için arasaydım." dedi.

"Bu şehirde hep 4 milletvekili eleştiriliyor"

Cümlelerini bir başka konuda sitem ederek bitiren Sofuoğlu, "Bu şehirde hep 4 milletvekili eleştiriliyor diğer 3 milletvekillerini de unutmayın lütfen! Zoruma gidenlerden biri de bu konu. Sadece hep biz başlıklardayız. Diğer 3 milletvekillerini de unutmayalım" ifadelerini kullandı.

Kenan Sofuoğlu'nun yaptığı açıklamalar şu şekilde;

''Saygı görmeyi bırakın çok ağır ithamlar ile sosyal medyadan küfürler yedik. Sakaryaspor taraftarı mi, kim bilmiyorum küfürler yedik. Kendime kendime dedim ki bunun için mi uğraştım. Bunun için mi maliye bakanlığının kapısını çaldım?

Essasında ben başından ayrılacaktım vekil olamadan önce. Bana bu davet geldikten sonra seçimden önce ayrılacaktım Berat Albayrak beni durdurdu.

Sakaryaspor için o kadar çok aradım ki Berat abiyi daha sonra arayacak yüzüm kalmadı. Keşke o kredimi o telefonları farklı şekillerde şehrin başka sorunları için arasaydım. Kendime de çok kızdığım zamanlar oldu. Ve sonunda noldu BMC'den rica edildi. Maliye bakanımız rica etti 'Kenan ile görüş sıkıntı var' diye ve bu hatır üzerine o para ödendi. Sonra noldu birçok taraftar tepki gösterdi. Belkide o sponsor 2 milyon, 5 milyon, 10 milyon, 15 milyon diye yıllarca devam edecekti. Ben nasıl kırıldıysam BMC'de kırıldı.

Ben siyaset yapmak için milletvekili olmadım siyasetçi olmak gibi bir hayalim yok. Büyük konuşmak istemiyorum. Hiç kimse beni 3 yıl sonra bu kimlikle göremiyecek. Ben görevimin tamamlanması bekliyorum açıkcası.

1.5 yılda o kadar çok kırıldım ki keşke Sakarya, vekil olduğumdan beri bana çok farklı davransaydı da vekil olarak benimde çok fazla motivasyonum olsaydı. Beni çok kırdılar. Ben hayatım boyunca yurtdışında çalışıp para kazandım İstanbul gibi bir şehirde değilde Sakarya'ya yatırım yaptım. Evimi hayatımı buraya kurdum. Nedense vekil olduktan sonra baktım ki insanlar bize nefret ve kin ile bakmaya başladı. Bakın ben burada vekillere üzülüyorum. Yıllarca emek verdiler. Sonra siz ne yaptınız? Ben burada bugün buna şahit oldum. Bu toplantı bir kere daha bu işi sevmememe sebep oldu.

Yani kimse zannetmesin ki bu vekillliği 22-23 bin TL'lik maaş için yapıyor. Bence vekillerinde emeklerine biraz saygı duyulması gerekiyor. Vekiller çok kırılıyor. Kırılan vekillerden ise çok fazla motivasyon bekleniyor.

Sizden ricam vekilleri bu kadar kırmayın. Motivasyon kırıldığı zaman başarının gelmesi zordur. Bu şehirde hep 4 milletvekili eleştiriliyor. Diğer 3 milletvekilini unutmayın lütfen. Zoruma gidenleden biri de bu konu. Sadece hep biz başlıklardayız diğer 3 milletvekillerini de unutmayalım"

Editör: TE Bilişim