Esenboğa'da Azerbaycan ziyareti öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Erdoğan, Fox muhabiri tarafından kendisine yöneltilen Libya şehitleri ile ilgili soruya sinirlenmişti. Partisinin grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, yaşanan bu gelişmeler akabinde 'Ezberi bozulan kibir abidesi' şeklinde yanıt verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Fox muhabirinin sorusuna sinirlenen Erdoğan'a tepkisini dile getirdi. Fox için yalancı iması kullanan Cumhurbaşkanı'na sitemde bulunan Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın kendi söylediği ifadeleri artık ezberinde tutamadığını, kişilere ve kurumlara yönelik yalan söylemlerine halen devam ettiğini söyledi.

Şehitlere Kelle Demişti

Erdoğan'ın şehitler için kullandığı 'birkaç' sıfatına da tepkisini dile getiren Kılıçdaroğlu, onların bu ülkenin bekası için şehit olduklarını ancak insanların kibirlerinden öteye geçemediğini belirterek saygı duyulması gereken bir konu olduğunu ifade etti. Libya'dan gelen şehitlerin gizlice defnedildiğini söyleyerek bu duruma tepki gösteren Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın daha öncede şehitler için kullandığı 'kelle' kelimesine de atıfta bulundu.

Ozan Ceyhun'un Viyana Büyükelçisi olarak atanmasına da tepki gösteren Kılıçdaroğlu, bu işlerin namuslu insanlar tarafından yapılması gerektiğini savunarak ülkücü kardeşimizi öldüren bir katilin bu göreve getirilmesine tek sorumlu olarak Erdoğan'ı gördü.

Editör: TE Bilişim