CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İYİ Partiden istifa eden Manisa Milletvekili İsmail Ok’un açıklamasının iyi okunması gerektiğini söyledi. Ayrıca CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İyi Parti'deki istifalarla ilgili olarak, görüş bildirilmemesini istedi.
Üç saat süren CHP MYK’da iç ve dış politikaların yanı sıra İyi Parti'deki istifalar konuşuldu. Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, kurula bilgi verdi.

CHP MYK’da Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal ve Balıkesir Milletvekili İsmail Ok’un İYİ Parti’den istifası da değerlendirildi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu istifaları İYİ Parti’nin iç meselesi olduğunu ama Balıkesir Milletvekili İsmail Ok’un CHP’yi hedef gösteren açıklamalarının iyi okunması gerektiğini söyledi.

MYK üyelerinin bazıları ise Ok’un açıklamasını eleştirerek Ak Parti’nin Millet İttifakı’nı yıpramaya devam ettiğini söylediler.

İYİ Parti’den istifalara ilişkin ilk tepki

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Çelik, İYİ Parti’den istifa eden iki milletvekili için şahsi menfaatleri için istafa ettiklerini ve kapris yaptıklarını söyledi.
Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada İYİ Parti’nin 2023’te iktidar olacağını bu iki ismin  iktidar milletvekili olma şansını kaçırdığını ifade etti.
Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal ve Balıkesir Milletvekili İsmail Ok’un istifalarının seçmen ve parti açısından değer taşımadığını sözlerine ekledi.

Milletvekili İsmail Ok istifasında CHP ile ilgili ne demişti?

İYİ Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, yaptığı yazılı açıklamada İYİ Parti yönetimini, CHP'yi ve Ekrem İmamoğlu'nu hedef alması dikkat çekmişti.
İsmail Ok  İmamoğluna yenilenen seçimlerde üç hafta destek verdiğini, ama İmamoğlu’nun hiç işi yokmuş gibi PKK’lı Ahmet Kaya’nın mezarını ziyaret ettiğini, akil adamlardan Kadir İnanır’la birlikte   PKK sevicisi Demirtaş'ın yazdığı tiyatro oyununa gittiğini söyledi.
CHP'nin HDP ile adı konulmamış bir ortaklık yaptığını vurgulayan Ok, parti yönetimine bunu sorduğunu, en yetkili ağızların bunun böyle davem edeceğinin söylendiğine dikkat çekti.

Editör: TE Bilişim