CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu.

Kılıçdaroğlu, “Arada 6 milyar fark var. Zaman geçmiş biliyorum. Önemli bir ayrıntı var. Beşli çete adına yurtdışından para isterler. Kredi anlaşmasının kefili, sorumlusu hazinedir. Kamu borç yönetimi raporu var. İhalenin adı, borç miktarı var. Bugünkü fiyatlarla 18 milyar civarında” ifadelerin kullandı.

'Yolsuzluk deyince akla Erdoğan geliyor başka kimse değil' diyen Kılıçdaroğlu 'Daha dur Erdoğan sana daha çok büyük sürprizlerim olacak' diyerek yolsuzluk dosyası açıkladı ve 'suç duyurusunda bulunduk' dedi.

İşte Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından önemli başlıklar...

Zor günler yaşıyoruz

-Zor günler yaşıyoruz. Aşmanın yolu adalette buluşmak kimseyi ötekileştirmemektir.

-CHP olarak son 5-6 yılda yoksul kesimlere ilgi gösterdik. Onlarla birlikte aynı sofraya oturduk. Dertlerini dinledik, sorunlarına çözüm üretmek derdindeyiz.

-Hastanelerde 2200 kadar kadrosuz işçi var. Onların da kadrolu çalışması lazım.

Yapıyorsanız yapın yoksa biz gelip yapacağız

-Az kaldı göreceksiniz kadrolarınız verilecek. Çalıştığınız hastanede kadrolu olarak çalışmaya devam edeceksiniz. Yapıyorsanız yapın yoksa biz gelip yapacağız.

-Tırnağı yaralananlara gazi ünvanı verdiler. vermedikleri var. Ya gazileri kandırmayın ya da o kanun teklifi meclise gelsin. Hükümetin ortağısınız zaten. Söz vermişsiniz. Saray'dan gelen kanun tekliflerine el kaldırıyorsunuz. Sorunu çözelim.

-Haklar verilmezse az kaldı zaten. O hakkı biz size teslim edeceğiz.

Bu devlet bu kadar mı fakirleşti

-Güneydoğulu bir anneden mektup geldi. Oğlum şehit oldu, köy koruyucusuydu diyor. 11 çocuğuna ben bakıyorum diyor. Şehit annesiyim. Aylık 281 lira. Yazıktır günahtır. Bu devlet bu kadar mı fakirleşti.

Önünüzdeki en büyük engel Cumhur İttifakıdır

-Öğretmen meslek yasasına tüm öğretmenler karşı. Az kaldı sesleniyorum bu ülkeyi ayağa kaldıracak sizlersiniz. Önünüzdeki en büyük engel Cumhur İttifakıdır. Bu ittifak ağzınıza bal çalar cebinizden alır.

-Bürokratlara çağrıda bulunmuştum. Arkanızdayım demiştim. Bazıları görevlerinden alındı bazıları 'hayır biz bunu imzalamayız' dedi. Bir video yayınladım. Akp'nin gidişatı ülkeyi felakete götürür dedim.

Korktular

-Bürokrasinin nabzı atıyor mu diye yeniden görüştük. İsim vermeden bir dosyayı daha gündeme getirdim. Erdoğan diğerleri altında imzam yoktur diye konuştu. Korktular. Arkadaşın telefonla bağlanmasına izin vermediler.

-3 Nisan 'da 3 milyarlık bir ihale yapılır ve bir firma kazanır. Sonra iptal edilir 2b devreye sokularak 5'li çeteden birine ikram edilir. Bunlar giderler 5'li çete adına para isterler. Kredi anlaşması yapılır. Kefili hazinedir.(belgeyi gösterir) İhalenin adı var.

-Erdoğan diyor ki 'benim hiçbir imzam yoktur' Sen ihale komisyonunda değil, talimat veren taraftasın.

-Sayışltay'ın da raporları var. Tarihin yanında 'Cumhurbaşkanlığı oluru' ibaresi var. Dosya kalın bir dosya. Onların hepsini açıklayacağız.

-Kazanan var. İhaleyi neden vermiyorsun. Görmediğim belgeyi konuşmam. Daha dur Erdoğan sana daha çok büyük sürprizlerim olacak. Senin imzan olan yolsuzluk belgelerini de açıklayacağız.

Suç duyurusunda bulunduk

-Yolsuzluk deyince akla Erdoğan geliyor başka kimse değil. Sayın Başarır suç duyurusunda bulundu.

-Doğalgaz depolarında düşüş var. EPİYAŞ internet sitelerindeki bütün yazılanları kaldırdı millet öğremesin diye.

-Sanayici ilk kez bu kadar büyük bir kesintiyle karşı karşıyayız' diyor.

-Yönetme kapasiteleri yok. Yönetme akılları yok. OSB yönetimleri tarafından nasıl bildirilecek bu da başka bir sorun.

3 günlük elektrik kesintisi 5 milyar dolar civarında yaşanan kayıp yaşattı. Çağrı yapıyoruz. TOBB rakamları almalı ve paylaşmalı döğru, ahlaklı yönetim bunu gerektirir.

Zamlar

-Akıl verdim onlara. 4 kişilk ailenin kullandığı elektrik 230 kwtır önlemi ona göre alın dedim. Dikkate almadılar.

Dolar düştü ama hiçbir şeyin fiyatı düşmedi neden? Demekki sizi kandırıyorlar. Sandıkta onlara ders vermek de siizn göreviniz.

-Asgari ücrete baskılarımız sonucu yükselttiler. Belediyelerimizde 4 bin 500 liradır. İnsanların para ellerine geçmeden açlık sınırının altında kaldı. Zamların getirdiği nokta budur.

-Bunların sorumlusu Erdoğan'dır. Bunlar ülkeyi yönetemezler.

-İran'dan doğalgaz 1 gün kesildi Sorunu oraya atmaya çalıltırlar. İran açıklama yaptı. İran seni yalanladı. Azerbaycan ile görüşülmeye gidilmeli doğrudan çıkış verilmesi ve bunun artırılması lazım ve garanti verilmesi lazım.

-Yönetemiyorlar çünkü istikrar yok. Erdoğan yönetemediğini görüyor. Faturayı bakanlara çıkarıyor. Talimatı sen verdin onlar uyguladı.

-3 buçuk yılda birsürü bakan değişti. MB tek işlevi kaldı. Matbaada TL basmak. Yöneticileri iyi para alıyorlar. İstenenleri yapıyorlar. Akıllarını çalıştırırlarsa görevden alınıyorlar.

Haram yemiyor, rüşvet almıyor diye görevden alındı

-TÜİK Başkanı 'kul hakkı yemem' dedi ve görevden alındı. Haram yemiyor, rüşvet almıyor diye görevden alındı, beraber kirleneceğiz dedi, tahammül edemedi aldı görevden

-Saray ve etrafındakiler köşeyi dönenler. 'Biz sistemi değiştirelim' dediler. Nasıl olsa muhalefet bir araya gelemez istediğimiz gibi vurgun yaparız dediler'

Bu ülkeyi namusuyla yöneteceğiz

-Muhalefet partileri biraraya geldik ve yerel seçimleri kazandık hazmedemiyorlar o yüzden baskıyı artırıyorlar. Şimdi 'onlar kazanır ama ülkeyi yönetemez' diyorlar. Vallahi ve billahi kazanacağız ve bu ülkeyi namusuyla yöneteceğiz.

Editör: TE Bilişim