Millet İttifakı liderlerinin 28 Şubat’ta yapacağı ikinci toplantıyla işbirliğini daha sağlam temellere oturtması ve ilerleyen süreçte Haziran 2023’te yapılacak seçimlerde Cumhur İttifakı’nın adayı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile yarışacak ismi belirlemesi bekleniyor.

Reuters’ın sorularını yanıtlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, anketlerde isimleri yer alan ve 'potansiyel aday' olarak öne çıkarılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş hakkında açıklama yaptı.

Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş hakkında konuşan Kılıçdaroğlu, “Onlar görevlerine devam edecek” ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANI KİM OLACAK VEYA KİM OLMAYACAK ONU DAHA SONRA KENDİ ARAMIZDA OTURUP KONUŞACAĞIZ”

Kılıçdaroğlu, liderler arasında adayın kim olacağının konuşulmadığını, şu ana kadar hedefin güçlendirilmiş parlamenter sistemi geniş kitlelere aktarmak olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Cumhurbaşkanı adayının devlet deneyiminin olmasını, devleti tanımasını arzu ediyoruz; tarafsız olması gerektiğini söylüyoruz. Asıl yetkinin yürütme organında yani başbakanda olmasını, cumhurbaşkanının yetkilerinin büyük ölçüde kısıtlanması gerektiğinden yanayız. Cumhurbaşkanı kim olacak veya kim olmayacak onu daha sonra kendi aramızda oturup konuşacağız.”

“İMAMOĞLU VE YAVAŞ GÖREVLERİNİ SÜRDÜRECEK”

Anketlerde de isimleri yer alan ve bazı kesimlerce “potansiyel aday” olarak öne çıkarılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş hakkında Kılıçdaroğlu, “Onlar görevlerine devam edecek” dedi.

Editör: TE Bilişim