Bilindiği gibi Günboyu Gazetesi, Yeniçağ gazetesinin himayesinde bulunan, desteklediği ve hatta kardeş yayın organı.

Levent Bulut sosyal medya hesabından İYİ Parti’nin Ak Parti saflarına geçeceğini ve bunun da Koray Aydın eliyle yapılacağını açıkladı.

Bulut “Kulislerde Aydın’ın parti teşkilatını, AKP ve MHP ittifakına dahil olunduğunda ses etmeyecek yönetim kadroları oluşturmaya çalıştığı sıkça konuşuluyor. Tüm bunları sabırla izleyen Akşener'in eninde sonunda kangrene dönüşmeye başlayan bu konuya müdahil olacağı söyleniyor.” dedi.

Yavuz Ağıralioğlu İçişleri bakanı olacak

Günboyu Gazetesi yazarı Levent Bulut “Milliyetçi ülkücü bir isim olan Ağıralioğlu, partinin sözcüsü. Ağıralioğlu için Ak Parti'ye katılması durumunda ilk kabine değişikliğinde bakanlık verileceği söyleniyor. Bu bakanlığın ise İçişleri Bakanlığı olacağı kuvvetle muhtemel deniyor. Tabi bu iddia...” dedi.

Günboyu Gazetesi yazarı Levent Bulut paylaşımları şu şekilde;

Millet İttifakı çatırdıyor mu? İYİ Parti'deki rahatsızlığın kaynağı ne? Antalya'da 85 üst kurul delegesi kime yakın olsun isteniyor? Akşener hangi siyasetçi ile tartıştı? Adı İç İşleri Bakanlığı için geçen İYİ Partili kim? vay anam vay neler dönüyor...

İyi Parti ile ilgili müthiş iddialar geliyor. Sadece birkaç kişiden daha duymak istiyorum. Gündem baya değişeceğe benziyor.

Peki İyi Parti neden önemli?Çünkü CHP'nin, HDP ile işbirliği yaptığı söylemlerinin İYİ Parti'den dolayı bir etkisi olmuyor. Zira Milliyetçi ülkücü bir hareketin içinden çıkanların kurduğu bir parti için; HDP ile işbirliği yapıyorlar iddiasına sokaktaki vatandaş itibar etmiyor.

İşte bu yüzden İYİ Parti Millet İttifakı'ndan koparılmak isteniyor. AK Parti'nin açıktan İYİ Parti ile yakınlaşmasını engelleyen tek faktör ise Bahçeli... MHP ile yaptığı gibi İYİ Parti ile yakınlaşma zemini bulamayan AK Parti bu sefer farklı bir taktik uygulamaya başladı.

Millet İttifakı içinden vekil, ilçe ve belde belediye başkanı transfer etmek için harekete geçti. Hatta birkaç belediye başkanını bünyelerine kattılar. Bugün ise İYi Parti'den istifa eden Antalya milletvekili Tuba Vural Çokal törenle AK Partiye katıldı.

Dün bu kulis bilgisini buradan bildirmiştim. AK Parti'nin İyi Partili vekillere ilgisi ise artarak devam ediyor. Bu ilgi de şüphesiz parti içinde yaşananların dışa vurmasında yatıyor. Mesela İyi Parti Antalya İl ve ilçe başkanlıklarında yaşananları konuşmayan yok artık.

Parti içinde Koray Aydın ile ilgili bir rahatsızlık olduğu söylemleri ise ayyuka çıkmış durumda. Hatta Antalya İl Başkanı yüzünden Aydın'ın, Akşener'le tartıştığı söyleniyor. Tartışmaya neden olay şu: 8 ilçede kongreler tamamlanmıştı.

Aydın, kongrede genel başkanı seçen üst kurul delegelerinin kendine yakın isimler olmasını istiyor. Ama partililer bunun aksini yapıyor. Netice itibariyle Antalya İl Başkanı görevden alınıyor. Aydın ise işi sağlam tutmak için Antalya'ya gidecek.

Kulislerde Aydın'ın parti teşkilatını, AKP ve MHP ittifakına dahil olunduğunda ses etmeyecek yönetim kadroları oluşturmaya çalıştığı sıkça konuşuluyor. Tüm bunları sabırla izleyen Akşener'in eninde sonunda kangrene dönüşmeye başlayan bu konuya müdahil olacağı söyleniyor.

Ve gelelim en son bomba iddiaya... İyi Partili vekillere kancayı takan Ak Parti'nin hedefinde ise Yavuz Ağıralioğlu var.

Şimdi hadi canım olur mu hiç öyle demeyin. Numan Kurtulmuş, Süleyman Soylu örnekleri önümüzde duruyor. Ak Parti'nin daha önce yapmadığı iş değil. Hatta Akşener'e de Bakanlık teklif edilmiş, Akşener belgesini yayınlamıştı.

Ak parti cephesinden bakarsak adı geçen bakanlıkta Süleyman Soylu gibi bir isim varken olur mu derseniz? Neden olmasın ki? Erdoğan Ak Parti'de bakanları defalarca değiştirdi. Kimini bir iki dönem dinlendirdi, kimine farklı görev verdi.

Uzatmayayım Yavuz Ağıralioğlu kabul eder mi, böyle bir teklif varsa kamuoyuyla paylaşır mı bilmiyorum. Ama önümüzdeki günler sürpriz olaylara gebe..

Milliyetçi ülkücü bir isim olan Ağıralioğlu, partinin sözcüsü. Ağıralioğlu için Ak Parti'ye katılması durumunda ilk kabine değişikliğinde bakanlık verileceği söyleniyor. Bu bakanlığın ise İçişleri Bakanlığı olacağı kuvvetle muhtemel deniyor. Tabi bu iddia...

İYİ Parti’nin millet ittifakından ayrılması AK Parti için elzem. Hatta bu durumu Erdoğan, "Millet ittifakın zayıflaması, parçalanması çok çok önemli." şeklinde açıkça ifade etmişti. Dikkat ederseniz Erdoğan'ın tüm eleştirileri Bay Kemal diyerek CHP üzerine kurulu...

Editör: TE Bilişim