İYİ Parti 27. Dönem Manisa Milletvekili Tamer Akkal, partisinden istifasına gerekçe olarak İYİ Parti’nin CHP ile yaptığı işbirliğini ve HDP’nin üç büyük ilde aday çıkarmama kararını göstermişti.

Habererk yayın yönetmeni Neşe Egemen Akkal'la Ankara'da meclis odasında bir sohbet gerçekleştirdi.

Egemen'in "Sizin ittifak konusunda bir rahatsızlığınız hep oldu?" sorusuna Manisa Milletvekili Tamer Akkal şöyle cevap verdi; "Ben bu konuda tavrımı zaten hiç gizlemedim. En başta İyi Parti seçime girsin diye verilen on beş vekil için bu bir ittifak değil iş birliği denildi. Daha sonra bu Afyon Kurultayında gündeme gelince ben yine ittifak konusundaki fikirlerimi, niçin karşı çıktığımı net olarak izah ettim.

Daha sonra geldiğimiz bu süreçte, Millet İttifakında, Cumhuriyet Halk Partisinin kendi bölgemde Manisa’da HDP’ye kontejan verdiğini gözlemledim. Bu durum kuruluşunda bu yana yüzde doksan Ülkücü olan Manisa İyi Partide huzursuzluğa yol açtı. Ben de bu durumu gelip Koray Aydın’a izah ettim. Kendisi bana bazı yerlerde mecbur olduğumuzu, bunu görmezden gelmemi istediğini ifade etti. Açıkçası bu benim için büyük bir hezeyandı. Ben şahsen Manisa’da arkadaşlarımı HDP ile omuz omuza yürümeye ikna edemezdim.

Şimdi bana bir kısım cenah diyor ki; milletvekili seçilmende HDP’nin hiç katkısı yok mu?

Yok kardeşim. Benim milletvekili seçilmemde HDP’nin hiç katkısı yok. HDP benim seçim bölgemde kendi cenahında önemli bir isimleri aday gösterdi. HDP, Manisa’da bir önceki seçime göre de oylarını büyük oranda artırdı. HDP’nin bana nasıl bir katkısı olabilir Allah aşkına.
Düşünün bunların olduğu bir ortamda, büyükşehirde bariz HDP ile ittifak yapıldığı bir ortamda genel başkan Sn Meral Akşener çıkıp diyor ki; Biz Iğdır’da aday çıkarmayacağız, biz HDP’nin ekmeğine yağ sürmeyeceğiz. Bakın burada açık açık takiye vardır. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu!
Yani sonuç olarak bilinçli ya da bilinçsiz, İttifak baştan sona mantık hatasıdır.
İşte bütün bu sebepleri topladığımda istifa etmem kaçınılmaz oldu." 

O röportajı okumak için tıklayınız

Editör: TE Bilişim