Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, geçtiğimiz hafta sosyal paylaşım sitesi üzerinden AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ile ilgili "Birileri sözlerini unutmuş gibi ama biz unutmadık, unutmayacağız! Firavunlaşmadık, karunlaşmadık, kibre düşmedik. Dilimizin Ali dediğine, kalbimiz Muaviye demedi...'Aramızda gizli ve sinsi AKP'liler olabilir' demişti. Yıllar sonra haklı olduğu ortaya çıktı.Geldiği yere bakılırsa. En gizli ve sinsi kendi çıktı." paylaşımda bulunmuştu.

Bu paylaşımını bir süre sonra silen Yılmaz'a daha sonra Numan Kurtulmuş, bir gazete verdiği röportajında üstü örtülü bir yanıt vermiş ve yerel seçimlerde AKP'nin aday belirlemede beş temel kriterinin olduğunu belirterek bunları ehliyet, liyakat, sadakat, adalet ve tevazu şeklinde sıralayarak "Başarılı belediyecilikte hizmet şarttır, ama hizmet etmek tek başına yeterli değildir" sözleriyle de Yılmaz'a göndermede bulunmuştu.

Yaşanan bu siyasi olayların ardından Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz dün sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden istifa ettiğini ve siyaseti bıraktığını "Söylenecek o kadar söz var ki; Hepsini kalbimin derinliklerine atıyorum. Küllensin diye... 23 yıllık aktif siyasi hayatıma son veriyorum. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevimden istifa ediyorum. Ben hakkımı helal ediyorum. Sizler de helal ediniz. Allaha emanet olunuz." sözleri ile açıklamıştı.

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, dün istifa eden AKP Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ile ilgili olarak, "Olmuş bitmiş bir mesele sayın belediye başkanımız istifa etmiştir" ifadesini kullandı.

Editör: TE Bilişim