Gezi Parkı davasının sonuçlanması sonrasında bir açıklamada Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'tan geldi. Yavaş, davanın sonuçlanmasının akabinde sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında tutuklamaların haksızlık olduğunu ve böyle bir kararın çıkması neticesinde de adaletin tecelli ettiğini söyledi.

Gezi Parkı davasında alınan karar neticesinde aralarında iş adamı Osman Kavala'nın da bulunduğu tüm sanıklar hakkında beraat kararı verildi. Kararın açıklanması akabinde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan sonra ABB Başkanı Mansur Yavaş'ta bir açıklamada bulundu.

Adalet Tecelli Etti

Osman Kavala ile birlikte 9 sanık hakkında beraat kararı gelirken 7 firari sanık için daha önceden belirlenen yakalama kararları ise durduruldu. Mahkeme bunun yanında Osman Kavala'nın da beraatine ve tahliyesine karar verdi.

Gezi Parkı davasının açıklanması sonrasında paylaşımda bulunan Mansur Yavaş, mahkeme tarafından verilen kararın bir umut ışığı olduğunu ve tutuklamaların ne denli haksız olduğunun bir göstergesi bulunduğuna işaret etti. Hoşgörü ve kardeşlik adı altında adaletin tecelli bulduğuna değinen Yavaş, kararın Türk milletine hayırlı olmasını temenni ettiğini dile getirdi.

Editör: TE Bilişim