Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, Kuğulu Park'ta Çankaya Belediyesi'nin düzenlediği programda vatandaşlara seslendi.

Çankaya Belediyesi’nin iyi işler yaptığını söyleyen Yavaş, “Bulduğu her arsayı ranta çevirmek yerine şehrin en güzel arsalarını kültür merkezi ve halkın yararına kullanılabilecek alanlar haine getirdi. Maalesef 25 yıldır bunun tersini yaşıyoruz. Herhangi bir boş arazi bulunduğu zaman, hemen buraya nasıl bir gökdelen dikeriz, acaba burayı nasıl rant haline çeviririz anlayışı hakim” dedi.

“1 NİSAN’DA HÜKÜMET YERİNDE KALACAK, DEVLET YERİNDE KALACAK”

Cumhur İttifakı’nın sürekli ‘beka sorunu’ söylemini gündeme taşımaya çalıştığına da dikkat çeken Yavaş, “Sürekli olarak devletin bekasının tehlikede olduğu söyleniyor. 2014 yerel seçimlerinde de bu bir istiklal mücadelesidir, denmişti. Adayların hepsi, belediyeciliğin öncelik hizmetleri olan temiz hava, musluktan içilebi

"ÖDEDİĞİNİZ PARANIN NEREYE HARCANDIĞINI GÖRECEKSİNİZ”

Şeffaf belediyecilik anlayışını benimseyeceklerini ifade eden Mansur Yavaş, “Biz şeffaf olacağız. İlk defa bizim dönemimizde başlayacak, ödediğiniz paranın nereye harcandığını göreceksiniz. Hesap sormaktan önce hesap vermeye talip olacağız. Son yıllarda Sayıştay’ın hiçbir raporu ortaya çıkmaz oldu. Türkiye’de toplanan vergilerin nereye gittiği belli olmuyor. Biz şeffaf bir yönetim ile işe başlayacağız” diye konuştu. Yavaş konuşmasını şu sözlerle noktaladı:

“DEMOKRASİ TARİHİNDE UCUBE OLARAK NİTELENDİRİLEN SÖZLER”

“Maalesef şimdiye kadar belediyeyi yöneten şahıslar, 25 belediye başkanı hangi partiden olursa olsun, bir gün oturup beraber yemek yemediler. Bizim seçmenin iradesine saygımız var ve biz hepsiyle birlikte oturup Ankara’yı öyle yöneteceğiz. Çankaya Belediyesi’nin alacağı var. Yıllarca Büyükşehir Belediyesi’nin yapması gereken hizmetler yapılmadı. Otobüsleri kötü, seferleri de az verildi ve oy vermeyenler cezalandırıldı. Buna kimse hayır diyemez. Çünkü zaten seçilmeden önce belediye başkanı, ‘Bana az oy verenlere az, çok oy verenlere çok hizmet edeceğim’ gibi, demokrasi tarihinde ucube olarak nitelendirilen sözler söylemişti.”

“2004 YILINDA BİTECEK DİYE ASTIĞINIZ TABELALAR ORTADA”

“Ulaşım sorunu var. Konu gündeme geldiğinde ‘Neyle yapacaksınız?’ diyorlar. Siz neyle yaptınız ki? Sayın Karayalçın’dan sonra ne yaptınız, hangi metroyu yaptınız? 2004 yılında bitecek diye astığınız tabelalar ortada. Hükmet sizden mi değildi? Ulaştırma Bakanlığı’na devredilene kadar kaç yıl geçti. İnsanların harcadığı akaryakıt aile bütçesini, dışarıya ödenen dövizler Türkiye bütçesini sarstı. Allah nasip ederse, 4 yıl içerisinde metroların hepsini bitireceğiz. Bir defa kendilerinin nerede olduğuna bakalım. 2014 yılında söylediğim en önemli şeylerden biri imar rantı değil miydi? Sadece 4 tane imar değişikliğiyle 17 milyon rant elde edildiğini televizyonlardan gösterdim. ‘Hayır. Böyle bir rant yok’ denmedi. Yalnızca, “Belediye bütçesine aktarıyoruz” dediler. Ben aktarılabileceğini söylüyorum. Daha sonra. 2014’ten sonra imarda verilen rantın bir kısmı belediyeye aktarıldı.

“2014’TE 20 UYGULAMADAKİ RANTIN DEĞERİ 8 MİLYAR DOLAR”

“2014’te 20 uygulamadaki rantın değeri 8 milyar dolar. Bizim yapacağımız 58 kilometre metronun fiyatı 1,2 milyar dolar. Siz önce parayı yönetmeyi bileceksiniz. İmar rantlarıyla birini zengin etmek yerine. O imar rantlarını kenti hakkı olduğu için belediyeye aktaracaksınız. Bu para bundan sonra halka ucuz konut yapmak için kullanılacak.”

Editör: TE Bilişim