Mansur Yavaş, Best FM’de Ufuk Karcı’nın sorularını cevaplandırırken, AKP Sözcüsü Ömer Çelik’in “Fatura ve sözleşme neden yok” sorularını yanıtladı.

"TAZMİNAT DAVASI AÇACAĞIM"

Mansur Yavaş, Ömer Çelik'e tazminat davası açacağını vurgularken, konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

“İki kişi arasındaki hukuki bir meselenin, siyasi anlamda tartışılması doğru olamaz. Buradaki iddialar, o gazete tarafından 3 ay önce de yazıldı. Eminim, AK Parti'ye de götürülmüştür. CHP’ye bile getirilmiş. Ama, CHP’de kimse dikkate bile almamış. Biz o zaman o gazeteye bilgileri gönderdik, tekzip bile yayınlandı. Bir kişi, koca AK Parti’yi ve bir gazeteyi parmağında oynatıyor. Bunlarla Mansur Yavaş’ı nasıl durdurabileceksiniz? Varsa bir şey şikayet ettsinler, neden etmiyorlar? Bugün veya yarın Ömer Çelik’i şikayet edeceğim. Tazminat davası da açacağım. Anketler patlayınca, bu konu yeniden gündeme getirilmeye çalışılıyor. Kabul edilen bir iddianame var deniliyor. Öyle bir iddianame yok. Son kovuşturma için Sincan’a gönderiliyor. Kaldı ki, iki tane savcı bu iddiaları, tam bir yıl inceledi. En sonunda da Adalet Bakanlığı'na, Mansur Yavaş’ın, ikinci kere böyle bir tahsilatının olmadığına dair mütaala veriyor. Ve 'kovuşturmaya yer yok' diyor. Ama şimdi yeniden gündeme getirilmesini de kamuoyu takip ediyor."

"ÖZHASEKİ MAL VARLIĞINI NEDEN AÇIKLAMIYOR"

Söz konusu sorular için, "Ömer Çelik’in merak edip soracağı sorular olmamalı" diyen Mansur Yavaş, “Benim avukatlıkla ilgili şifaai sözleşmem, şirketle ilgili. Sahteci vatandaş, şirketten benim adıma alacağını aldığı için, biz onu icraaya veriyoruz. Bana ödemesi gereken parayı, bu şahıs alıp kaçmıştır. Şirkette bu şahıstan şikayetçi. Ömer Çelik bunu neden soruyor, onu anlamıyor. Avukatlık kanununa bakınca, sözleşmeler yazılı veya sözlü yapılabilir. Faturayı soruyor. Ben, bir kuruş almadım ki! Ne faturası keseceğim. Bilmeden konuşuyorlar. O şahıs, 3 milyon 200 bin TL almış. Acaba vergsini vermiş mi? Bunu araştırmaları gerekirken, nelerle uğraşıyorlar. Ben mal beyanı mı açıkladım. En ufak çekincesi olan kişi, mal beyanını açıklar mı? Rakibim olan Özhaseki, neden açıklamıyor? O da kamu görevlisi" dedi.

ÖZHASEKİ, İNSAN İÇİNE ÇIKAMIYOR

AKP’nin adayı, Mehmet Özhaseki’yi de eleştiren Mansur Yavaş, “Özhaseki, insan içerisine çıkamıyor" derken, şunları söyledi:

"Seçim çalışmalarına bakın, hep kapalı toplantılar. Güvenlik kontrolünden geçirilen katılımcılar ile yapılan toplantılar... Çünkü sokakta, çok tepki var. İnsanlardan oy isteyemiyor. Tüm bu iddialar, işte bu tablodan sonra ortaya çıktı. Amaç, bu.. Benim davetim vardı, canlı yayında tartışalım diye. Ancak, izin alması gerekiyormuş. İzin almasını bekliyorum."

Editör: TE Bilişim