Meclis, tarihi günlerinden birine hazırlanıyor. İdlib'de 36 askerimizin şehit olması sonrasında kapalı kapılar ardında bir oturum gerçekleştirilecek. Meclis'teki bu oturumda milletvekilleri ve ilgililer haricinde kimse olmazken içeride konuşulanlar 10 yıl süresince devlet sırrı olarak saklanacak.

İdlib'de rejiç güçleri tarafından gerçekleştirilen hava saldırısında 36 askerimizin şehit olduktan sonra Meclis'te kapalı oturum gerçekleştirilmesi kararı alındı. Bu tarihi kapalı oturumda sadece milletvekilleri ve bakanlar yer alırken 10 yıl boyunca içeride konuşulanlar devlet sırrı olarak kapalı ve mühürlü bir zarfın içerisinde yer alacak.

Devlet Sırrı Olacak

Askerlerimizin şehit olmasının akabinde Meclis'te tek yürek oldu. Meclis'te bulunan partilerden AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti tarafından alınan ortak karar neticesinde İdlib'deki hain saldırı sonrasında kapalı oturum yapılma teklifi alındı. Bugün saat 15.00'da toplanacak olan Meclis'teki kapalı oturum esnasında içeride sadece milletvekilleri ve bakanlar olacak.    

70. maddeye göre, Meclis'teki kapalı oturum esnasında içeride bulunanların kesinlikle ve hiçbir şekilde dışarıda açıklama yapamayacağı ve içeride konuşulanların devlet sırrı olarak saklanacağı ifade edildi.

Editör: TE Bilişim