Ankara'da kamu hizmetlerinde kullanılmak amacı ile kiralanan araçların AKP dönemi içerisinde mesai saatleri dışında özel işler içinde kullanıldığı belirlendi.

Ankara'da Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın da talimatı doğrultusunda sayıları daha da azaltılan belediyeye bağlı özel araçların AKP dönemi içerisinde sadece iş için değil ayrıca özel amaçlar doğrultusunda da kullanıldığı ifade edildi.

Kamuda hizmetler için kiralanan ve bunun adına Nisan 2019'da yürürlüğe giren ve kayda alınan yeni kararlar doğrultusunda Belediye Başkanı Mansur Yavaş tarafından başlatılan çalışmalar kapsamında belediyeye bağlı olan kiralık araçların sayıları azaltılırken son olarak 31 Mart tarihinde bin üzerinde olan bu araçların sayıları gün itibarı ile daha alt seviyelere kadar çekildi.

Zırhı Cip Olayı

2018 yılı raporları doğrultusunda AKP'li dönem içerisinde Ankara'da belediyeye bağlı bu araçların sadece kamu görevlerinde değil düzenli bir şekilde hafta sonları ve tatil günlerinde bile kullanılarak suistimal yapıldığı belgelendi.

23 yıldır Ankara'da belediye başkanlığı görevini yürüttükten sonra görevinden ayrılan Melih Gökçek de halen belediye bünyesinde olan zırhlı cipi kullanmaya devam ederek bazı kesimlerden aldığı tepkilere de kulak asıyor.

Editör: TE Bilişim