Akşener, AKP iktidarının yoksulluğu kaldırmadığını, yoksulluğu yönettiğini belirtirken, "Tarihe not düşüyorum, Erdoğan gelecek seçimde seçilemeyecek" demesi dikkat çekti.

Akşener’in açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Kanada’nın GSHY’si 1 trilyon 720 milyar dolar. Bizim 745 milyar dolar. Bu büyümeyi sağlasak bile 10. Ekonomi olmayı gerçekçi bulmak mümkün değil.

Batıda ‘Pust truth’ diye bir kavram var. Bunun batıdaki temsilcisi Sayın Trump. Sanırım dost oldukları için bu kavramı sayın Erdoğan, Sayın Trump’tan öğrendi.

Eğer bu bir temenniyse saygıyla karşılarız. Ama işsizliği, demokrasi eksikliğini konuşturmamak için bu tür konuları yün yumağı gibi atar ortaya.

"ERDOĞAN BUNA GERÇEKTEN İNANIYORSA DURUM ÇOK VAHİM"

Ama bu konu alay edilecek bir konu değil. Bu söylendiği zaman ‘Bravo’ denilecek bir konu değil. Eğer buna gerçekten inanıyorsa durum çok vahim. Kişi başına düşen milli gelir şu anda 9 bin doların altında. TÜİK'in ısmarlama verilerine göre Türkiye uçup kaçmış.

Bu soruya, demokrasi ve hukukun üstünlüğüyle ilgili sebepleri sayabiliriz. Bu sadece tek başına yeterli değil. Sayın Erdoğan hala İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı perspektifiyle bakıyor. Kimse bu görevi küçümsediğimi düşünmesin. Belediye Başkanı hizmet için seçilir. Devletten para alır ve tabi borçlanma hakkı da vardır. Ama insanlara iş bulmak, tarımı geliştirmek gibi görevleri yoktur. İstanbul’un güvenliğinden belediye başkanı sorumlu değildir.

Editör: TE Bilişim