İYİ Parti Lideri Meral Akşener, siyasetin futbolla iç içe olduğunu söyleyerek çarpıcı ifadeler kullandı. Erdoğan'ın bir an önce Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ı uyararak futboldan uzak durmasını söylemesini ve Trabzonspor ile Fenerbahçe'den elini çekmesi gerektiğinden söz etti.

Meclis'te partisinin grup toplantısında konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, gündeme dair çok önemli ifadeler kullandı. Son günlerde futbolda siyasetin belirginleşmesi konusunda uyarılarda bulunan Akşener, Berat Albayrak tarafından Trabzonspor'a destek verildiği yönündeki iddialar karşısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ricada bulundu.

Damat Beyi Futboldan Uzaklaştır

Spor ile siyasetin bir arada yürümeyeceğini belirten Akşener, Albayrak'a sert eleştirilerde bulunarak, Fenerbahçe tribünlerinde yaşanan hadisenin boyutunu hatırlattı ve yapılanın yanlış olduğundan söz etti. Siyasetçilerin bu tür tartışmalara girmemeleri konusunda eleştiriler getiren Akşener, damat beyin bu tutumunun başka yerlere çekildiğini söyleyerek kendi alanındaki başarısızlığa futbolu da ilave etmesinin yanlış olduğunu dile getirdi.

Erdoğan'a ricada bulunan Akşener, taraftarların bu son günlerde akıllarının karıştığını belirterek Albayrak'ın bir an önce Trabzonspor ile Fenerbahçe'nin yakasından düşmesi gerekliliğinden bahsetti. Damadı Albayrak'ı artık futboldan uzak durması konusunda da uyaran Akşener, siyaset ile birlikte iç içe gidemeyeceğinden de ivedilikle 

Editör: TE Bilişim