İYİ Parti lideri Meral Akşener, partisinin grup toplantısında açıklamalarda, 2021 bütçesine yönelik eleştirilerde bulundu.

Akşener, "Memlekette herkes, bir şekilde masraflarını kısıyor, ama bir tek, devleti yönetenler masraflarını kısmıyor.Mesela saray mensupları, lüks araç kiralamaktan vazgeçmiyorlar.Mesela, saray inşaatlarını, yazlık inşaatlarını, ballı yandaş ihalelerinin ödemelerini ertelemiyorlar" ifadelerini kullandı.

Akşener, "2021 yılı bütçesinin özeti şudur: Kendilerine ballı börek, vatandaşa kuru ekmek" dedi.

Akşener, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na da tepki gösterdi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yaptığı konuşmada 2021 bütçesine yönelik sert eleştirilerle yüklendi.

Akşener, "2021 yılı bütçesinin özeti şudur: Kendilerine ballı börek, vatandaşa kuru ekmek.” dedi.

İktidarın icap etti mi, ihale arsızı adamların vergi borcunu bile sildiğini ifade eden Akşener, "Ama iş milletimize geldiğinde, 'kapat dükkanını, ne halin varsa gör.' diyorlar. Evine ekmek götüremeyen kardeşime, alay eder gibi, 'al keyif çayı iç.' diyorlar." dedi.Son açıklanan destek paketinde, esnaf için 4 milyar lira civarındaki yardımı da eleştiren Akşener, "Bu para ne biliyor musunuz? Bu para, 2021’de, devletin faiz harcamalarına ayırdığı paranın 40’ta biri. Bu para, ülkemizin milli gelirinin binde biri bile değil. Bu para, bizi kıskandığı söylenen Almanya’nın, esnafı için ayırdığı paranın 70’te biri bile değil." şeklinde konuştu.

Akşener Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nu yüklenerek, "Dışişleri Bakanı inanmak istemese de; Milletimiz, sandıkta yetkiyi bize verdiği vakit, yönetme sorumluluğunu aslanlar gibi alacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

Editör: TE Bilişim